Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull maakt diepe indruk op Lammers: "Nooit eerder zo'n perfecte harmonie gezien"

Red Bull maakt diepe indruk op Lammers: “Nooit eerder zo’n perfecte harmonie gezien”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen won de Grand Prix van Frankrijk op zeer, zeer fraaie wijze. Hij won die Grand Prix echter niet alleen. Volgens voormalig Formule 1 -coureur en Le Mans-winnaar Jan Lammers was het hét voorbeeld van teamwork. Iedereen binnen het team vervulde zijn rol met verve.

“Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een race heb gezien waarin alles zo perfect in harmonie ging. En dan heb ik het niet alleen over strategische beslissingen”, aldus Lammers in gesprek met RacingNews365 . “In mijn autosportcarrière, die begon op mijn twaalfde, was dit één van de mooiste teamprestaties die ik ooit heb gezien.”

“Alles klopte: rijder, management, de nieuwe Honda-motor… Maar kijk ook eens naar het team. Als je ziet hoe die jongens in de pitstraat onder deze druk hun taken uitvoeren, dat is topsport. Al die jongens waren in staat geweest om de race voor Red Bull te verliezen. Want alleen kun je zo’n race niet winnen, je hebt elkaar hard nodig.”

“En nu het er zo op aan kwam, besef je pas hoeveel mensen die race gewonnen hebben. Het had immers strategisch verkeerd kunnen gaan, Max had nog een fout kunnen maken en met een bandenstop had ook zomaar iets verkeerd kunnen gaan.”

Strategisch was het echter dik in orde bij Red Bull, zeggen we met de kennis van nu: “Alle wijsneuzen, waaronder ikzelf, weten inmiddels dat dat de perfecte beslissing was. Red Bull echter maakte die call toen niemand nog wist dat dat zo was.”

“Red Bull neemt dat besluit, in overleg met Verstappen natuurlijk, op een moment dat dat iedereen verrast. Dat geeft aan hoe slim men in het moment was. En dan maakt het achteraf niet meer uit wat wij daar nog over te ouwehoeren hebben”, zo besluit Lammers op geheel eigen wijze.

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag ‘gelukkig’ één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull maakt diepe indruk op Lammers: “Nooit eerder zo’n perfecte harmonie gezien”