Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull neemt een enorm risico in de titelstrijd met Mercedes

Red Bull neemt een enorm risico in de titelstrijd met Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grofweg kan je de Formule 1 -teams in drie groepen onderverdelen als het aankomt op het updaten van de Formule 1-bolides van 2021. De groep die al snel stopte, de groep die even doorontwikkelde, maar inmiddels de focus op 2022 heeft liggen en de groep die nog steeds vooruitgang wil boeken.

Komend jaar staan er grote regelwijzigingen gepland, die in combinatie met het budgetplafond voor hoofdbrekens zorgen bij vele teams. Wie gaan er wel en wie gaan er niet verder met het updaten van hun bolide? De achterhoede

Sommige teams kozen er dan ook al vroeg in het seizoen voor om de focus volledig op 2022 te leggen. Haas kwam alleen met de verplichte updates naar de eerste race van het jaar in Bahrein, waarna het op een minimale wijziging in Imola na klaar was met de ontwikkeling van haar VF21. De Amerikaanse renstal ging met het oog op haar portemonnee en op de toekomst hard aan de slag aan de 2022-bolide.

Andere teams kwamen de eerste races nog wel met wat updates voor de 2021-bolide, want stiekem hadden de wijzigingen voor dit seizoen toch voor wat verrassingen en verwarring gezorgd. Zo zagen we veel teams hun vloer veranderen, want niet elk concept dat we aan het begin van het jaar zagen werkte helemaal.

Toch volgden er in navolging van Haas al snel een aantal andere teams. Williams , dat afgelopen raceweekend haar eerste punten sprokkelde, koos ook al snel voor een focus op 2022. Het team is namelijk veroordeeld tot de achterhoede en het had heel wat tijd en geld gekost als het daar stappen wilde zetten.

“Al een tijdje hebben we de focus op 2022 liggen”, vertelt teambaas Jost Capito. “Alleen als we iets overduidelijks en simpels kunnen verbeteren, dan zullen we dat doen. Overigens alleen als we de capaciteit hebben om het te combineren met de ontwikkeling voor onze nieuwe wagen.”

Bij Alfa Romeo volgen ze het voorbeeld van concurrent Williams, vertelde teambaas Fred Vasseur in een interview met deze website. “We zijn al maanden full-time bezig met 2022”, riep hij begin juli. “We staan er nu zo voor dat het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull neemt een enorm risico in de titelstrijd met Mercedes