Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull of sabbatical voor Sergio Perez in 2021: "Ik weet niet of Max Verstappen mijn komst tegenhoudt"

Red Bull of sabbatical voor Sergio Perez in 2021: “Ik weet niet of Max Verstappen mijn komst tegenhoudt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sergio Perez heeft nog twee races te gaan voor het team van Racing Point. Na dit seizoen moet de 30-jarige Mexicaan plaatsmaken voor Sebastian Vettel als het team verder gaat onder de naam Aston Martin F1. Maandagavond gaf Perez een persconferentie die hij live streamde via YouTube. Hij heeft nog een kleine kans op het stoeltje naast Max Verstappen, maar als dat niet het geval is, neemt hij een sabbatical. In de persconferentie gaf Perez aan al opties te hebben voor 2022. De dit seizoen sterk presterende Mexicaan baalt ervan als hij de Formule 1 zou moet verlaten. “Er is een groot verschil in niveau. Je ziet een groep coureurs die niet zo geweldig zijn. Er zijn volgend jaar tien geweldige coureurs in de Formule 1 en tien veldvullers.”

Red Bull heeft nog een stoeltje beschikbaar, maar Perez staat niet bovenaan het lijstje. “Red Bull heeft al aangegeven aan het einde van het seizoen een beslissing te nemen. Mijn Plan B is een jaar vrij nemen en dan nadenken over wat ik in de toekomst wil gaan doen. Ik ga geen overhaaste beslissing nemen en wil serieus nadenken over wat ik wil. Ik weet niet of Max Verstappen tegen mijn komst is, maar ze zoeken iemand die hem kan pushen en ik zie niet in waarom ik dat niet zou kunnen zijn.”

Voor Perez is het geen definitief afscheid. “Op dit moment is er geen ander kampioenschap dat mij motiveert of aantrekt. Ik heb al opties om in 2022 terug te keren in de Formule 1. Met de ervaring die ik heb, zal ik volledig op niveau terug kunnen keren. Ook als ik een jaar niet gereden heb. Daar maak ik me geen zorgen om. Er is ook nog een mogelijkheid om reservecoureur te worden bij één van de belangrijkste teams in de Formule 1, maar dan ben ik veel van huis zonder echt te racen. Dan neem ik liever een jaar vrij om over de toekomst na te denken.”

De Mexicaan kijkt vol trots terug op zijn carrière tot nu toe. “Ik ben enorm trots op wat ik mijn kinderen over […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull of sabbatical voor Sergio Perez in 2021: “Ik weet niet of Max Verstappen mijn komst tegenhoudt”