Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-ontwerper teleurgesteld over nieuwe aerodynamische regels

Red Bull-ontwerper teleurgesteld over nieuwe aerodynamische regels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool De nieuwe regelgeving, die eigenlijk in 2021 moesten ingaan, maar werden uitgesteld, moeten er toe leiden dat de races spannender worden, omdat de coureurs elkaar makkelijker kunnen volgen. Hierdoor wordt moet inhalen makkelijker worden, omdat er minder ‘vuile lucht’ achter de auto’s wervelt. En dat is waar de sport collectief naar uitkijkt.

Maar er is ook een minpunt aan de nieuwe regels. Zo liet technisch directeur en hoofdontwerper van Red Bull Racing weten tegenover Formule 1 magazine . “Ik vind dat al je met een volledig nieuwe regelgeving op de proppen komt, dan moet je ervoor zorgen dat het klopt. En deze regels kloppen gewoon niet”, aldus Newey. “Ik vind het gewoon erg jammer.”

De nieuwe reglementen, met veel standaardisatie van onderdelen, beperken de ontwerpers en hun creativiteit. Adrian Newey benadrukt dat hij niet per se tegen “verandering of vooruitgang” is, maar in zijn optiek kloppen de regels niet.

Op de vraag of hij het nog wel interessant genoeg vindt om in de sport actief te blijven antwoordt hij: “Ja, maar dan moet ik er wel bij zeggen dat ik persoonlijk nog iets moet vinden om het spannender maken”, aldus de Brit.

Iets minder dan een jaar geleden had de 62-jarige Brit exact dezelfde mening over de regels die vanaf 2022 van kracht worden. “De regels zijn er doorgedrukt, zonder in acht te nemen wat ervan gevonden wordt. We zullen moeten afwachten of dit ten goede is van de sport”, aldus Newey in februari 2020.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-ontwerper teleurgesteld over nieuwe aerodynamische regels