Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull probeert Pérez weer in de race te krijgen in België

Red Bull probeert Pérez weer in de race te krijgen in België

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) – Het Formule 1-team van Red Bull probeert Sergio Pérez alsnog aan de start te krijgen in de Grote Prijs van België. De race is vanwege de regen nog altijd niet gestart, waarmee het team de extra tijd benut om de bolide van de Mexicaan rijklaar te maken.

Pérez crashte in de opwarmronde voor de geplande start van 15.00 uur en reed zijn bolide stuk tegen de vangrails. De renstal liet aan de raceleiding weten dat er te weinig tijd was om de beschadigde voorkant van de auto te herstellen, maar door de vertragingen als gevolg van de regen ziet Red Bull ineens toch de mogelijkheid Pérez te laten racen. Een verzoek om dispensatie is ingediend bij de wedstrijdleiding.

Vooralsnog regent het zo hard op het circuit van Spa-Francorchamps dat een starttijd nog niet bekend is. De auto’s hebben wel een verkenningsronde gereden om de toestand van de drijfnatte baan te inspecteren, maar zijn daarna door de safetycar naar de pitstraat gedirigeerd. Race helemaal afgelast

De mogelijkheid bestaat dat de race helemaal wordt afgelast of wordt ingekort. Als de coureurs er niet in slagen driekwart van de beoogde afstand van de race af te leggen – in Spa zijn dat 33 ronden – dan worden de verdiende punten gehalveerd. De winnaar van de race krijgt dan niet 25 punten maar 12,5 punten. Er moeten in ieder geval twee volledige ronden worden afgewerkt om überhaupt punten te verdelen.

In de geschiedenis van de Formule 1 is het vijf keer eerder voorgekomen dat de punten werden gehalveerd vanwege een ingekorte race door de regen. De laatste keer was in 2009 bij de Grote Prijs van Maleisië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull probeert Pérez weer in de race te krijgen in België

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil