Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull Racing haalt belangrijke pion weg bij Mercedes

Red Bull Racing haalt belangrijke pion weg bij Mercedes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1-team Red Bull Racing, de renstal van Max Verstappen, heeft Ben Hodgkinson overgenomen van concurrent Mercedes.

Hodgkinson gaat bij Red Bull aan de slag als technisch directeur en wordt eindverantwoordelijk voor de motoren van Red Bull.

Belangrijke factor
Hodgkinson was een belangrijke factor achter de grote successen die Mercedes de afgelopen jaren vierde. De renstal is al jarenlang toonaangevend op het gebied van motoren en Red Bull had de voorbije jaren moeite om de coureurs van Mercedes op snelheid bij te blijven.

Strijden om het WK
Volgens Red Bull moet Hodgkinson gaan werken aan ‘toekomstige krachtbronnen waarmee Red Bull kan strijden om wereldkampioenschappen’. Red Bull maakt vanaf 2022 in eigen beheer gebruik van de motoren van Honda en wil zelf een krachtbron ontwikkelen voor na 2025, als de Formule 1 een nieuwe generatie duurzame hybride motoren introduceert.

Technische afdeling geopend
De Japanse motorleverancier stopt na dit seizoen in de Formule 1, maar stelt zijn motoren en de technologische kennis nog drie jaar beschikbaar aan Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft speciaal voor het onderhoud en de ontwikkeling van de motoren een technische afdeling geopend op de fabriek in het Engelse Milton Keynes.

Eigen aandrijving
“Ben voegt zich als winnaar en innovator bij dit project en hij is in staat om leiding te geven aan getalenteerde engineers”, aldus teambaas Christian Horner. “We willen elk aspect van de auto zelf bouwen en hebben zo zelf controle over het project. Het ultieme is dat we de volgende Formule 1-generatie beginnen met een eigen aandrijving.”

Mercedes werd de afgelopen zeven seizoenen wereldkampioen in de Formule 1; zes keer met Lewis Hamilton, één keer met Nico Rosberg. Red Bull was in 2013 voor het laatst de beste renstal ter wereld.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull Racing haalt belangrijke pion weg bij Mercedes