Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull Racing kan Mercedesmotoren vergeten: 'Hebben onze handen al vol'

Red Bull Racing kan Mercedesmotoren vergeten: ‘Hebben onze handen al vol’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen (l) en Christian Horner Getty Images Als Max Verstappen vanaf 2022 wil racen met de toonaangevende krachtbronnen van Mercedes moet hij weg bij Red Bull Racing. Mercedes’ Formule 1-topman Toto Wolff weigert de concurrerende renstal uit de brand te helpen met een motor. “We hebben ons fabrieksteam en leveren al aan drie andere teams. Dus nee: dat gaan we niet doen. We hebben onze handen al vol.”

Het is klare taal voor Red Bull Racing dat dringend op zoek moet naar een nieuwe partner omdat motorleverancier Honda de Formule 1 de rug toekeert. De alliantie eindigt eind 2021. De leiding van de Japanse fabrikant oordeelt dat deelname aan de koningsklasse van de autosport niet langer te rijmen is met de klimaatneutrale ambities die het heeft.

“De duurzaamheidsstrategie zit ons in de weg”, zegt directeur Masashi Yamamoto van Honda’s motorsporttak. “We hebben zware gesprekken achter de rug. Op het hoofdkwartier in Japan is besloten dat F1 geen prioriteit meer is. We vinden dat erg vervelend.” Masashi Yamamoto AFP Yamamoto garandeert dat Verstappens bolide nu niet al op een laag pitje wordt gezet. “We blijven vol gas doorontwikkelen tot eind volgend jaar en proberen met zeges de Formule 1 te verlaten. We gaan er het beste van maken.”

De leiding van Verstappens renstal zit ondertussen met de handen in het haar. “We zijn het nieuws nog aan het verteren en hebben tijd nodig, maar eind dit jaar moet de kogel al door de kerk zijn. In 2022 komt een nieuw reglement, waarin motoren een sleutelrol spelen”, schetst teambaas Christian Horner het dilemma waar zijn team nu voor staat.

“Ik ben blij dat Honda ons tijdig heeft ingeseind. Ik moet er niet aan denken dat ze dit volgend jaar hadden aangekondigd.” De Formule 1-wagens racen zondag over het circuit van de Nürburgring. De race begint om 14.10 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en via de app. Op NPO Radio 1 zijn er flitsen in Langs de Lijn . Een samenvatting is later op de middag te zien in de uitzending van Studio Sport op NPO 1. “We zijn ambitieus. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull Racing kan Mercedesmotoren vergeten: ‘Hebben onze handen al vol’