Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull Racing presenteert nieuwe F1-auto van Verstappen en Perez

Red Bull Racing presenteert nieuwe F1-auto van Verstappen en Perez

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing heeft de nieuwe auto voor het Formule 1-seizoen 2021 onthuld. De RB16B is het strijdwapen waarmee Max Verstappen en Sergio Perez dit jaar een gooi naar de eerste Red Bull-titel sinds 2013 willen doen. Woensdag komt het team voor het eerst in actie met de nieuwe auto tijdens een filmdag op Silverstone.

De getoonde auto voor het Formule 1-seizoen 2021 kent optische nog vele overeenkomsten met de creatie van vorig jaar. Vreemd is dat niet. Volgens teambaas Christian Horner heeft Red Bull Racing zo’n zestig procent van de RB16 meegenomen naar deze nieuwe bolide, vandaar ook alleen de letter ‘B’ als toevoeging aan de naam. De overige veertig procent is terug te zien in de aangepaste aerodynamica, de verplichte veranderingen aan de vloer en twee tokens – waarmee Red Bull heeft geprobeerd om de achterkant van de auto stabieler te maken. Aangepaste vloer en nieuwe motor

De aangepaste vloer is overigens belangrijk voor Red Bull. Net als bij alle andere teams is er een diagonale inkeping voor de achterwielen voorgeschreven door autosportfederatie FIA. Dit moet de hoeveelheid downforce, samen met enkele andere ingrepen, met tien procent verminderen. Ook de kleine gaatjes in de vloer – bedoeld om de luchtstroom te reguleren – zijn vanaf dit jaar verboden. Het afbakenen van de luchtstroom wordt daardoor iets moeilijker en juist dat aspect is cruciaal om het hoge rake-concept en daarmee ook de diffuser optimaal te laten werken. De schotten van die diffuser zijn overigens ook iets minder hoog dan vorig jaar. Lees ook:

Tech: Nieuwe vloer in F1, wat betekent het voor Red Bull en Mercedes? Analyse: Kan Red Bull cyclus van povere seizoensstarts doorbreken?

Beide elementen zijn te zien op de door Red Bull getoonde foto’s. Naast deze zichtbare zaken is de RB16B ook uitgerust met een compleet nieuwe motor. Toen Honda eind vorig jaar aankondigde de Formule 1 eind 2021 te verlaten, dreigde de spreekwoordelijke nachtkaars. Maar Honda wil allerminst stilletjes vertrekken en heeft ervoor gekozen om de krachtbron voor 2022 een jaar eerder te introduceren. Deze nieuwe motor moet meer vermogen leveren en enkele problemen uit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull Racing presenteert nieuwe F1-auto van Verstappen en Perez