Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull Racing toont eerste beelden van de RB16B in actie

Red Bull Racing toont eerste beelden van de RB16B in actie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing heeft voor het eerst wat beeldmateriaal van de RB16B vrijgegeven, al is het minimaal. De Oostenrijkse formatie geeft nog altijd zo min mogelijk prijs over het wapentuig waarmee het aankomend seizoen moet gaan gebeuren.

Het team uit Milton Keynes presenteerde de nieuwe koets op 23 maart aan de hand van een tweetal studiofoto’s. Waar veel Formule 1-teams ervoor kiezen om flink uit te pakken tijdens de lancering, deed Red Bull Racing het tegenovergestelde. Op de vrijgegeven platen was vrijwel niets interessants te zien. De livery van de RB16B is zo goed als identiek aan die van zijn voorganger en ook de gebieden van de auto waar veranderingen aan zijn doorgevoerd – de vloer en de achterkant – werden niet in beeld gebracht.

Artikel gaat verder onder video Red Bull Racing kiest er dan ook bewust voor om nog niets prijs te geven aan de concurrentie. Tijdens de testdagen in Bahrein – die worden verreden op 12, 13 en 14 maart – zullen we de wagen van dit jaar dan ook pas voor het eerst echt in actie gaan zien. Toch heeft de renstal van Max Verstappen en Sergio Perez nu voor het eerst beelden naar buiten gebracht waarop de RB16B te zien is, al is het minimaal. Verstappen is op een in de cockpit te zien en Perez komt aan de hand van een gifje voorbij rijden. Het kan zijn dat Red Bull Racing een aantal nieuwe innovaties op de wagen heeft zitten en deze zo lang mogelijk verborgen wil houden. Op deze manier zou de concurrentie minder tijd hebben om een bepaald concept eventueel te kopiëren. Het kan echter natuurlijk ook zo zijn dat het team uit Milton Keynes de concurrentie gewoon even flink wil laten zweten, door te doen alsof men een bijzondere ontdekking heeft gedaan. Over iets meer dan een week, zullen we het weten. Al blijft het minimaal.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull Racing toont eerste beelden van de RB16B in actie