Het laatste formule 1 nieuws

'Red Bull Ring opnieuw twee keer gastheer, Franse Grand Prix verschoven'

‘Red Bull Ring opnieuw twee keer gastheer, Franse Grand Prix verschoven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanuit de paddock sijpelen berichten door dat er wijzigingen op de Formule 1-kalender aan komen. Meerdere media melden dat er dit seizoen weer twee races worden verreden op de Red Bull Ring. Daarnaast wordt de datum van de Franse Grand Prix verschoven.

Een race op Istanbul Park behoorde tot de mogelijkheden nadat er een streep ging door de Grand Prix van Canada. Het probleem is echter dat Engeland Turkije op de rode lijst heeft gezet. Dat houdt dat in Engelsen die afreizen naar Turkije bij terugkomst tien dagen in quarantaine moeten. Daarmee valt Istanbul Park af als alternatief voor de race op Circuit Gilles Villeneuve. Twee races op de Red Bull Ring

De Formule 1 heeft inmiddels doorgeschakeld en hoopt, net als vorig seizoen, twee races te kunnen organiseren op de Red Bull Ring. In het coronaseizoen werd de Grand Prix van Steiermark in het leven geroepen. Het was de tweede race van het seizoen, nadat de opening van de jaargang ook al had plaatsgevonden op de Red Bull Ring. Een andere wijziging op de kalender is de datum waarop de Grand Prix van Frankrijk plaats moet vinden. Deze staat nu nog gepland voor 27 juni, maar wordt waarschijnlijk een week eerder op 20 juni verreden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Red Bull Ring opnieuw twee keer gastheer, Franse Grand Prix verschoven’