Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull spendeerde minder geld door deal met Honda

Red Bull spendeerde minder geld door deal met Honda

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10:35 – Red Bull Racing heeft in 2019 iets minder geld gespendeerd in het Formule 1-team dan een jaar eerder. Dit heeft alles te maken met de nieuwe deal die het sloot met motorleverancier Honda. De formatie uit Milton Keynes moet echter nog flink wat werk verzetten om in 2021 te voldoen aan het budgetplafond.

Uit de nieuwste documenten van Red Bull Racing blijkt dat men vorig jaar zo’n 261,2 miljoen euro heeft uitgegeven. Dat is 2,5 miljoen euro minder dan een jaar eerder, toen het team nog 263,8 miljoen euro aan uitgaven noteerde. De daling komt na enkele seizoenen waarin de uitgaven juist flink gestegen waren. De cijfers geven duidelijk weer dat het team vorig jaar geswitcht is van Renault naar Honda. Het betaalde Renault een flink bedrag voor het gebruiken van de motoren terwijl de renstal nu in feite een fabrieksteam is van Honda.

Ondanks dat gaat Red Bull net als concurrenten Mercedes en Ferrari een flinke herstructurering tegemoet in de komende maanden. Vanaf begin volgend jaar moeten de teams voldoen aan het nieuwe financiële reglement met daarbij ook de invoering van het budgetplafond in 2021. Met de huidige wisselkoers en het budgetplafond van 145 miljoen dollar daalt het budget van Red Bull ongeveer naar 123 miljoen euro, hoewel er nog veel uitzonderingen opgenomen zijn in het budgetplafond.

De inkomsten van RBR zijn over het algemeen stabiel gebleven in 2019 met een kleine stijging van 269,9 miljoen euro naar 270,3 miljoen euro in 2019. Het team eindigde beide jaren op de derde plaats in het wereldkampioenschap waardoor het bedrag van de Formule 1-organisatie hetzelfde bleef. Uiteindelijk noteerde het bedrijf een bescheiden winst van 680.000 euro, ten opzichte van de 1,0 miljoen euro van een jaar eerder.

Het beschouwen van de cijfers van het team is altijd gecompliceerd vanwege de relatie met moederbedrijf Red Bull Technology, dat het personeel levert met betrekking tot het ontwerp en de bouw van de wagen. Teambaas Christian Horner heeft echter altijd volgehouden dat de RBR-cijfers verband houden met het daadwerkelijke bedrag van het runnen van een F1-team. Red Bull Technology wordt in dit verband gezien als […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull spendeerde minder geld door deal met Honda