Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull stalt zes beoogde nieuwe Formule 1-coureurs in opstapklassen

Red Bull stalt zes beoogde nieuwe Formule 1-coureurs in opstapklassen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull heeft goede zaken gedaan met het team Hitech GP. Helmut Marko heeft bij dat team namelijk vier juniortalenten gestald. Twee coureurs zullen uitkomen in de Formule 2 en twee in de Formule 3. Ook bij Carlin hebben er twee Red Bull-junioren onderdak gevonden.

De drie coureurs die in de Formule 2 uit zullen komen zijn de Nieuw-Zeelander Liam Lawson, de Est Juri Vips en de Indiër Jehan Daruvala. Eerstgenoemde reed afgelopen seizoen in de Formule 3, waar hij zich regelmatig vooraan kon mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Hij won zelfs drie races en stond in totaal zes keer op het podium in achttien races tijd. Het was genoeg voor een vijfde plaats in het klassement, waarmee hij promotie naar de Formule 2 afdwong.

Voor Juri Vips was het een bijzonder 2020. In 2019 was hij sterk in de Formule 3, waarna Red Bull de jonge coureur naar Japan liet overvliegen om aldaar in de Super Formula te gaan schitteren. Door het coronavirus was het echter schier onmogelijk om als Europeaan mee te doen in Japan, waardoor het seizoen van Vips in het water dreigde te vallen.

Uiteindelijk wist hij nog wat Formule 2-races mee te pakken en deed hij met F3-materiaal mee in de Formula Regional European Championship. Hij presteerde niet bovengemiddeld goed, maar zonder testmogelijkheden was dit geen enorme schande. Marko heeft genoeg vertrouwen in de jonge Est en liet hem afgelopen december ook al testen in Formule 1 -materiaal. Hij fungeert tevens als reservecoureur van het Formule 1-team, omdat hij afgelopen jaar zijn superlicentie binnen wist te slepen.

Nu is hij dus beloond met een Formule 2-stoeltje voor 2021 en zal hij met teamgenoot Lawson uit gaan maken wie de beste van de twee is en wie er volgend jaar aanspraak mag maken op een AlphaTauri-stoeltje.

Tot slot mag ook Jehan Daruvala zijn opwachting maken in de Formule 2, namelijk bij Carlin. Daar reed hij ook vorig jaar al. In het tweede deel van het jaar kwam hij op stoom en won hij nog één race. Hij kwam niet verder dan de twaalfde plek in het klassement, maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull stalt zes beoogde nieuwe Formule 1-coureurs in opstapklassen