Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull stapt naar rechter om Fallows overstap naar Aston Martin te vertragen

Red Bull stapt naar rechter om Fallows overstap naar Aston Martin te vertragen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing heeft gerechtelijke stappen ondernomen tegen voormalig hoofd aerodynamica Dan Fallows , hij vertrekt naar Aston Martin om daar de functie van technisch directeur te vervullen. Aston Martin kondigde Fallows aan in juni van afgelopen jaar, dat terwijl er nog een vertrekregeling getroffen moest worden tussen Fallows en Red Bull. Fallows heeft vijftien jaar gewerkt bij Red Bull en was de rechterhand van Adrian Newey . Hij zou halverwege 2023 aan de slag gaan bij Aston Martin na een verplichte ‘gardening leave’ van zes maanden. Zijn contract bij Red Bull loopt nog tot 31 december 2022.

Red Bull heeft op 17 december al de eerste zaak gewonnen, maar daar blijft het niet bij, tussen 25 en 28 januari zullen er nog meerdere zittingen zijn.

Uit gerechtelijke documenten werd duidelijk dat nadat Fallows verwijderd werd uit het Formule 1-team aan de slag ging bij Red Bull Technologies om zich bezig te houden met het Valkyrie-project.
Fallows diende twee maanden na zijn overstap naar Red Bull Technologies zijn ontslag in waarbij hij per direct een einde wilde maken aan zijn overeenkomst met Red Bull, een maand later verliet hij Red Bull definitief.

Red Bull vertelde dat de engineer ontslag nam en niet ontslagen is, dat houdt volgens Red Bull in dat de voorwaarden “volledig van kracht blijven.”

Met dit pleidooi nam Fallows geen genoegen en stelde dat hij wel degelijk ontslagen is bij het Formule 1- team van Red Bull . Hij zegt daarbij dat “de minimumtermijn van het contract niet afdwingbaar was om het handelsbeperkingen inhield.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull stapt naar rechter om Fallows overstap naar Aston Martin te vertragen