Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-talent maakt nog dit jaar zijn Formule 1-debuut

Red Bull-talent maakt nog dit jaar zijn Formule 1-debuut

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Net als elk jaar wordt er aan het einde van het seizoen na het raceweekend in Abu Dhabi nog een Young Driver Test georganiseerd. Daar mogen Formule 1 -teams aan mee doen en zo kunnen ze jonge coureurs een kans geven om meters te maken in Formule 1-materiaal.

Ook dit jaar wordt er weer zo’n test verreden en Red Bull heeft al verklapt wie er daar zullen worden ingezet. Het gaat om Formule 2-coureurs Juri Vips en Liam Lawson, die in de Red Bull en AlphaTauri zullen plaatsnemen. Voor Vips is het niet de eerste keer dat hij in een officiële Formule 1-test meerijdt, want vorig jaar reed de Est ook al mee tijdens de YDT.

Voor Lawson worden het wel zijn eerste officiële Formule 1-meters. Afgelopen zomer reed hij voor het eerst in een Red Bull tijdens het Goodwood festival in Groot-Brittannië, maar dat was in een oude RB8. In december kruipt hij dus achter het stuur van de RB16B.

Op een zitje in de Formule 1 hoeven ze in ieder geval volgend jaar niet te rekenen. Alle vier de Red Bull-zitjes zijn al vergeven, waardoor het duo op zijn vroegst pas in 2023 kan rekenen op een stoeltje. Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-talent maakt nog dit jaar zijn Formule 1-debuut