Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-testcoureur Camara vanaf 2021 actief in de Formule E

Red Bull-testcoureur Camara vanaf 2021 actief in de Formule E

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De officiële testcoureur van Red Bull, Sergio Sette Camara, zal volgend jaar niet meer te vinden zijn in de Formule 1-pitbox. De Braziliaan maakt in 2021 namelijk de overstap naar de Formule E waar hij uitkomt voor het team van Dragon Racing.

Camara was voor zowel Red Bull Racing als AlphaTauri de officiële testcoureur. We hebben hem nooit in actie gezien, maar achter de schermen was de Braziliaan er wel. De coureur kwam tevens uit in de Super Formula-klasse in Japan, maar de coronacrisis gooide daar flink roet in het eten. Hij kon namelijk slechts één keer in actie komen in die raceklasse. Als alles goed gaat zal Camara in 2021 wat vaker in actie komen, aangezien hij overstapt naar de Formule E.

Artikel gaat verder onder video Het is overigens niet de eerste Red Bull-coureur die zich waagt aan de elektrische variant. Jean-Eric Vergne reed bijvoorbeeld bij Toro Rosso , maar moest daar plaatsmaken voor Max Verstappen . Sebastien Buemi en Antonio Felix da Costa zijn andere voorbeelden van FE-coureurs die aan Red Bull verbonden zijn/waren. Het Formule 1-team van Red Bull moet voor 2021 dus op zoek naar een nieuwe testcoureur, maar daar is Juri Vips al om de hoek komen kijken. De Estse coureur was afgelopen weekend bijvoorbeeld van de partij in Turkije om te kijken en is in het bezit van een superlicentie.

Camara rijdt volgend jaar voor het Dragon Racing Team, dat vanaf 2021 de naam Dragon/Penske Autosport zal dragen. De coureur is enorm enthousiast over zijn Formule E-carrière. “Ik kijk ernaar uit om de geleerde lessen en het werk dat we hebben gedaan toe te passen in mijn eerste seizoen met het team. Mijn doel is om iedere race het maximale resultaat te behalen, veel te leren en te genieten van mijn tijd met de crew van Dragon/Penske Autosport,” aldus de Braziliaan. 2021 is inmiddels alweer het zevende seizoen voor de Formule E.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-testcoureur Camara vanaf 2021 actief in de Formule E