Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-topengineer: "Grote kans gemist, we hadden Mercedes kunnen verslaan"

Red Bull-topengineer: “Grote kans gemist, we hadden Mercedes kunnen verslaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes kende één van hun dominantste Formule 1 -seizoen tot dusver. Toch vindt Pierre Wache, chief engineer bij Red Bull Racing , dat het team een grote kans gemist heeft. Hij denkt zelfs dat Mercedes verslagen had kunnen worden in 2020.

Het team van Red Bull rijdt al langere tijd met het concept van hoge rake: Hierbij staat de achterkant van de auto relatief hoog ten opzichte van de voorkant. Dit genereert meer downforce. Wache denkt dat Red Bull Mercedes had kunnen verslaan

Mercedes rijdt dan weer met een lagere rake, gecombineerd met een lange wielbasis. Hierdoor is de afstand tussen de voor- en achterbanden groter. Ook dit genereert downforce.

Vooralsnog is Mercedes Red Bull altijd een stap voor gebleven, waardoor men zich kan afvragen of het ontwerp van Red Bull wel echt zo goed werkt. Volgens Wache is dit wel degelijk het geval, maar waren het de problemen met de balans die eerder in het seizoen roet in het eten gooiden.

“We hebben een kans gemist, want ik denk dat Mercedes te verslaan was. Als we eerder in het seizoen evenveel uit de auto hadden kunnen halen als we nu doen, hadden we ze verslagen. Dat maakt me kwaad, en ik ben niet de enige” , zegt Wache tegen Motorsport Magazine .

Hij vervolgt: “Ze hebben het goed gedaan, maar zijn zeker niet perfect. Ze zijn verslaanbaar, zelfs met die motoren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-topengineer: “Grote kans gemist, we hadden Mercedes kunnen verslaan”