Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull-topontwerper Newey hekelt slechte Formule 1-regels

Red Bull-topontwerper Newey hekelt slechte Formule 1-regels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 2022 moet er in de Formule 1 weer wiel aan wiel gestreden kunnen worden en moet er weer ingehaald kunnen worden. Nieuwe reglementen moeten daaraan bijdragen. De aanblik van een Formule 1-auto gaat volledig op de schop met aanzienlijk minder downforce als uitgangspunt. Red Bull -topontwerper Adrian Newey is er allerminst blij mee. Hij spreekt in gesprek met Formule 1-Magazine van een gemiste kans.

“Ik vind het gewoon jammer. Als je met nieuwe regels komt, doe het dan goed. Deze regels zijn gewoon niet goed”, aldus de Brit, aan wiens toewijding aan Red Bull Racing en de Formule 1 an sich nog weleens getwijfeld werd. Hij deed er immers vaak randprojecten naast, zoals de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie, een eigen Extreme E-project en de zeilsport. Toch biedt de Formule 1 hem naar eigen zeggen nog genoeg uitdaging, ook als de nieuwe regels ingevoerd worden.

“Ja, toch wel, maar ik moet voor mezelf nog wel iets zien te vinden die deze regels wat spannender maken”, vervolgt Newey, die ondanks zijn aversie tegen de nieuwe regels inziet dat ze misschien ook kansen bieden voor Red Bull om de concurrentie af te troeven.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull-topontwerper Newey hekelt slechte Formule 1-regels