Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull vanaf 2025 met eigen motor in F1? Horner heeft goede hoop

Red Bull vanaf 2025 met eigen motor in F1? Horner heeft goede hoop

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing neemt de Honda-motoren na aankomend seizoen in eigen beheer, maar het energiedrankenmerk kijkt ook alvast verder vooruit. Vanaf 2025, als het nieuwe motorreglement van kracht moet zijn, kan Red Bull met een eigen krachtbron deelnemen aan de Formule 1. Dat is althans de verwachting van teambaas Christian Horner.

Het in eigen beheer nemen van de Honda-motoren leek in eerste instantie een tussenoplossing voor Red Bull. Het merk pleitte voor het bevriezen van de motorische doorontwikkeling en leek ver weg te willen blijven van het kopje ‘ontwikkelen’. Toch is dat op lange termijn zeker niet uitgesloten. Topadviseur Helmut Marko liet eerder al weten dat Red Bull denkt aan het ontwikkelen van een eigen motor en teambaas Horner zet die woorden nu extra kracht bij. De Brit ziet kansen onder het nog te formuleren motorreglement van 2025. Red Bull wil open eigen benen staan: “Faciliteiten voor lange termijn”

“Dit moet wel een project voor de langere termijn worden”, wijst hij op alle faciliteiten die Red Bull in de eigen loods (nummer acht om precies te zijn) wil neerzetten. “De investeringen zijn significant. We hebben een plan met Honda voor de korte termijn, maar moeten ook meteen in een positie komen om de uitdagingen van een nieuw motorreglement aan te kunnen.” Dat betekent dat Red Bull serieus denkt aan het strijden met een eigen creatie onder het nieuwe reglement. “We krijgen dit jaar faciliteiten waarmee we ook in staat moeten zijn om nieuwe motoren te ontwikkelen en te gebruiken. Dat zijn in ieder geval wel de faciliteiten waar we nu flink in investeren”, vervolgt hij tegenover onder meer Motorsport.com .

Dat klinkt enigszins voorbarig, de concrete invulling van het nieuwe motorreglement is nog niet eens bekend. Toch blijft Horner vol vertrouwen. “Waar dat vertrouwen op gebaseerd is? Nou, we krijgen eigen werkplaatsen, testbanken en alle relevante apparatuur.” Red Bull brengt dit allemaal op het eigen terrein onder en hoeft de locatie van Honda in Milton Keynes niet eens over te nemen. “Natuurlijk moeten we voor de concrete uitwerking eerst zien hoe het nieuwe motorreglement eruitziet, liever vandaag dan morgen. Maar de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull vanaf 2025 met eigen motor in F1? Horner heeft goede hoop