Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull verkeert in “combinatie van blijdschap en frustratie”

Red Bull verkeert in “combinatie van blijdschap en frustratie”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Formule 1 chief engineer Paul Monaghan is lovend over het werk dat het team en motorpartner Honda tussen de twee races op de Red Bull Ring verzet hebben. Toch baalt hij van de achterstand op rivaal Mercedes.

. Ook voor Alex is het fijn dat hij achter hem de finish haalde. Hij verdedigde sterk tegen degenen die hem aanvielen. De frustratie komt als we kijken naar de Mercedes, die staat wederom voor ons. Het is dus een begrijpelijke combinatie van blijdschap en frustratie.”

Ingaand op de voornaamste rivaal zei hij: “We zijn overal wat langzamer dan de Mercedes. Er is dus nog werk aan de winkel. Hun motor lijkt ook behoorlijk sterk, evenals de wagen. Het wordt een stevige uitdaging om hen bij te halen maar laten we afwachten of het ons lukt. Het is niet onoverkomelijk, het is niet onmogelijk.”

Monaghan stelt dat het team zelfs in de korte periode tussen de twee races in Spielberg de betrouwbaarheid en aerodynamische efficiëntie heeft kunnen verbeteren: “We hebben veel tijd gestoken in het aanpassen van de auto. Niet alles is direct zichtbaar. Vorige week stond er een auto na tien ronden langs de kant en de andere was aan het einde van de race aan het haperen en sputteren. Deze week hebben we rondgereden zonder noodzaak om iets te beschermen of om te gaan met iets van enige significantie. Dat is enorm prettig en een geweldige beloning voor iedereen die daaraan heeft bijgedragen.”

Met medewerking van F1-verslaggever Adam Cooper

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull verkeert in “combinatie van blijdschap en frustratie”