Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull vindt het uiterst verdacht dat Mercedes plotseling vleugels heeft

Red Bull vindt het uiterst verdacht dat Mercedes plotseling vleugels heeft

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Teambazen Toto Wolff en Christian Horner zijn op ramkoers Ongeacht het resultaat in de Grand Prix van Qatar staat één ding als een paal boven water: het adembenemende titanenduel tussen WK-leider Max Verstappen en wereldkampioen Lewis Hamilton verhardt en heeft een extra lading gekregen.

Waar de coureurs nog enigszins hun best doen om respect voor elkaars prestaties te tonen, glijden hun teambazen Wolff en Horner steeds verder af richting provocaties en insinuaties. ‘We vieren Kerst zonder elkaar’

Het niveau daalt en de hoofdrolspelers gieten voortdurend olie op het vuur. “We dineren niet samen en Kerst vieren we ook zonder elkaar. Tenzij hij een toneelstukje opvoert. Dan neem ik de kinderen mee”, schetste Verstappens teambaas Christan Horner tijdens een pittige persconferentie op het Losail-circuit.

“Het lijkt me logisch: we zijn geen vrienden en moeten ook niet doen alsof dat wel zo is. De strijd is extreem intens. Toto wordt zenuwachtig. Daarom vloekt hij de laatste tijd zo vaak. Hij staat onder druk. Geweldig toch?” Christian Horner AFP Het lijdend voorwerp zat naast Horner, keurig op de voorgeschreven twee meter afstand: Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, die na afloop van de vorige grand prix in Brazilië al luidkeels aankondigde dat hij voortaan op elke Red Bull-slak zout zal leggen.

“De tijd van diplomatie is voorbij”, aldus de Oostenrijker. “Vanaf nu gaan we elk verdacht dingetje op hun auto uitvergroten en aankaarten bij de wedstrijdleiding.” ‘Wilden discussie uitlokken’

Dat bleek. Mercedes zorgde met een volgens Wolff “bescheiden dossiertje nieuw bewijs” voor onrust in de aanloop naar de Grand Prix van Qatar. De aanval op Verstappens verdedigende acties tegen Hamilton in de Braziliaanse GP werd afgeslagen. Autosportfederatie FIA zag in de aangeleverde cockpit-videobeelden geen reden om een onderzoek te openen en een straf te heroverwegen, maar de affaire zet de toon voor de seizoensontknoping.

Ontnuchterend was de repliek van Wolff nadat de FIA zijn verzoek van tafel had geveegd. “We deden dit alleen om een discussie uit te lokken. We dachten niet dat er iets te winnen viel.”

De schijnwerpers staan in Qatar uiteraard op Verstappen en Hamilton. Zeker op de racedag ligt de focus op het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull vindt het uiterst verdacht dat Mercedes plotseling vleugels heeft