Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull vreest niet langer voor 'raketmotor' van Hamilton

Red Bull vreest niet langer voor ‘raketmotor’ van Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mede door een nieuwe verbrandingsmotor kon Lewis Hamilton vanaf de vijftiende plaats op de grid de Grand Prix van Brazilië winnen. De topsnelheid van de Mercedes -bolide liet Red Bull schrikken, al verwacht adviseur Helmut Marko niet dat het motorische voordeel van Hamilton op Max Verstappen megagroot zal zijn.

“We weten van Hamilton dat zijn Brazilië-motor nu zo’n 400 kilometer heeft gelopen”, legt Marko uit bij De Telegraaf . “En de degradatie van die motor is hoog.” In Saoedi-Arabië en in Abu Dhabi zal motorvermogen van groot belang zijn, gezien de lange rechte stukken op de circuits.

Eenzelfde situatie als tijdens de Grand Prix van Brazilië zal volgens Marko echter niet meer voorkomen. Hamilton en Verstappen zullen naar schatting van de man uit Graz qua topsnelheid dichter bij elkaar liggen. “Die raket zal in de komende races niet zoveel vermogen meer hebben als op Interlagos, denken wij.” Nieuwe Mercedes-motor werd niet gebruikt in Qatar

De nieuwe motor die Hamilton in Brazilië kreeg, werd overigens niet gebruikt tijdens de Grand Prix van Qatar. Mercedes verklaarde dat ze de prestaties van de nieuwe verbrandingsmotor zo veel mogelijk willen bewaren voor de hogesnelheidscircuits. Losail kent slechts één straight, waardoor er bij Hamilton werd besloten om de race met een oudere krachtbron te verrijden. Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull vreest niet langer voor ‘raketmotor’ van Hamilton