Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull vreest voor zwaar 2021-seizoen

Red Bull vreest voor zwaar 2021-seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Christian Horner zullen 23 Grands Prix op de kalender van 2021 een onwijs grote druk zetten op zijn personeel. “De vraag naar Formule 1 -races is groeiende en dus komen we nu uit op 23 races. Als je dat vergelijkt met de 17 races die we dit jaar in een heel kort tijdsbestek hebben gereden, dan lijkt het wat beter verdeeld te zijn. Het zijn echter enorm veel races en het zal onwijs veel vragen van de verschillende werknemers bij de teams. Het wordt dan ook een enorme uitdaging voor het team in 2021”, aldus Horner in zijn column op de site van Red Bull .

“Natuurlijk gaan we volgend seizoen wat minder testen, wat een klein beetje compenseert voor het aantal races. Toch denk ik dat het om een flink aantal races gaat, waarbij de coureurs er natuurlijk minder last van hebben. Zij kunnen namelijk wat later vertrekken naar de Grands Prix en het circuit ook eerder weer verlaten dan de rest van het personeel. Ik denk dat we ondanks de mooie Grands Prix die op de voorlopige kalender van 2021 staan, we het uiterste gaan vragen van wat de mens in zich heeft met dit aantal races.”

Met een cynische opmerking laat Horner later in zijn column nog maar eens blijken dat hij het aantal races te veel vindt worden: “We rijden in Turkije onze 300e Grand Prix, maar met het aantal races dat we nu per seizoen gaan rijden, staan we binnen de kortste keren al op 500 Grands Prix!”

Toch heeft de Brit ook hoop op de positieve toekomstplannen van de Formule 1. Zo ziet Horner dat zijn team en de sport grote stappen maken richting een uitstootvrije-sport. “Het is raar om over duurzaamheid te spreken wanneer je met wagens rond rijdt op een circuit, maar toch is het iets waaraan we keihard werken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de Formule 1, als bij ons merk Red Bull. We zullen onze stappen daarin dan ook blijven communiceren en we gaan de uitdaging aan om stappen te maken in de strijd tegen de verandering van het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull vreest voor zwaar 2021-seizoen