Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull woest over crash Verstappen na actie van Hamilton

Red Bull woest over crash Verstappen na actie van Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Lewis Hamilton profiteerde zondag op ‘zijn’ Silverstone vol van de crash van concurrent Max Verstappen, veroorzaakt door de Engelsman zelf. Lewis Hamilton (links) en Max Verstappen zij aan zij in de openingsronde op Silverstone. Over de openingsronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië, zondagmiddag op Silverstone, zal nog lang worden nagesproken. Over het moment dat regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zijn Nederlandse uitdager Max Verstappen uit de strijd haalde met een roekeloze manoeuvre. Zijn voorband tikte het achterwiel aan van de wagen van Verstappen, die vervolgens slipte en keihard crashte, zijwaarts in een muur van autobanden langs de baan. Einde race. Verstappen was zichtbaar aangeslagen bij het uitstappen, na wat de zwaarste crash uit zijn carrière tot nu toe was.

De ontsteltenis bij Red Bull Racing, en de familie Verstappen, was groot. En de stemming werd er niet beter op toen Hamilton na de herstart zijn tijdstraf van tien seconden moeiteloos compenseerde en Silverstone verblijdde met zijn achtste overwinning. Vlak voor het einde van de race haalde hij Charles Leclerc (Ferrari) in, die bijna de hele race aan kop had gelegen. Leclerc eindigde als tweede, Valtteri Bottas werd derde.

Jos Verstappen, vader van Max, zei tegen Ziggo Sport dat zijn zoon het goed maakte. „Hij is duizelig, heeft pijn aan zijn schouder en zit vol blauwe plekken. Ze gaan naar het ziekenhuis om voor de zekerheid een CT-scan te maken, maar het gaat naar omstandigheden goed.” Hamilton: geen schuld

Hamilton maakte na afloop weinig woorden vuil aan zijn rol in de crash van Verstappen. Alleen dat hij het niet eens was met de tijdstraf die hij had gekregen. Verder vierde hij zijn overwinning uitbundig met zijn vele fans, ogenschijnlijk zich van geen kwaad bewust. „Het is een droom voor mij om dit te doen, voor mijn eigen publiek.”

De crash van Verstappen betekende een enorme domper voor de Nederlander, die dit seizoen met Red Bull eindelijk superieur is aan concurrent Mercedes, jarenlang ongenaakbaar in de Formule 1. Verstappen had de laatste drie races op rij gewonnen en Hamilton in de strijd om het wereldkampioenschap op flinke achterstand gezet.

Verstappen had zaterdag als […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull woest over crash Verstappen na actie van Hamilton