Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull zet de motortechnologie van Honda voort tot 2025

Red Bull zet de motortechnologie van Honda voort tot 2025

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool In de afgelopen drie jaren hebben Red Bull en Honda zes overwinningen (Vijfmaal Red Bull Racing en eenmaal AlphaTauri ) behaald. Ondanks deze veelbelovende resultaten heeft de Japanse autofabrikant halverwege 2020 besloten om de Formule 1 toch te verlaten. Door deze onverwachte wending leek het er lang op dat Red Bull en AlphaTauri zonder motorleverancier kwamen te zitten.

Nadat Honda het tegenover dr. Helmut Marko duidelijk maakte dat ze gingen stoppen met F1, begonnen de overleggen tussen de twee partijen. Het doel van Red Bull was om toch nog te kunnen doorwerken met de Honda-motoren. Als dit namelijk niet zou zijn gelukt, dan hadden ze terug gemoeten naar de Renault -motor. De Franse fabrikant is namelijk verplicht om motoren te leveren volgens het huidige reglement. En dat was geen optie meer voor Red Bull, die duidelijk te verstaan gaven dat ze niet meer bediend wilden worden als klantenteam.

De Oostenrijkers hebben na positief overleg met Honda en de zogenaamde engine freeze vrijwel direct een nieuw bedrijf opgericht genaamd Red Bull Powertrains Limited. Van daaruit zal het nieuwe Red Bull-project gerund worden. Het bedrijf wordt onderdeel van de Red Bull-gebouwen in Milton Keynes.

“We hebben lang lopen discussiëren met Honda over de toekomst en toen het besluit van de FIA om de ontwikkeling van de motoren stil te zetten eindelijk officieel werd, konden we de deal sluiten,” aldus Helmut Marko. “We zijn erg blij dat Honda mee wilt werken en we bedanken ze voor het leveren van competitieve motoren voor zowel Red Bull als AlphaTauri.’

“Het opzetten van het motorplan en het oprichten van Red Bull Powertrains Limited is een erg gewaagde zet, maar na lang wikken en wegen hebben we deze keuze zorgvuldig gemaakt. We weten hoeveel dit nieuwe project van ons vraagt, maar we hebben er vertrouwen in dat dit de beste optie is om nog steeds te kunnen concurreren met de rest”, aldus de Red Bull-sportadviseur.

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt: “Voor Red Bull is dit een enorm belangrijke stap voor de toekomst. We vonden het erg jammer toen Honda bekendmaakte dat ze uit de Formule 1 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull zet de motortechnologie van Honda voort tot 2025