Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull zet deur open voor samenwerking met Audi of Porsche

Red Bull zet deur open voor samenwerking met Audi of Porsche

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 2022 rijdt Red Bull officieel met ‘eigen’ motoren. Het gebruikt dan de motoren die door Honda ontwikkeld zijn, waarbij het tijdens het seizoen nog de ondersteuning krijgt van de Japanse motorleverancier die officieel aan het einde van dit seizoen afzwaait.

In de jaren die volgen moet Red Bull zelf de motoren onderhouden en assembleren. De doorontwikkeling van de motoren ligt tot en met 2025 aan banden. Red Bull Powertrains is de divisie die het F1-motorenprogramma van Red Bull en zusterteam AlphaTauri gaat runnen.

Het ontwikkelen van eigen motoren moet ervoor zorgen dat Red Bull alles in eigen huis heeft, net als Mercedes en Ferrari . Dit moet voordelen met zich meebrengen bij het ontwikkelen van zowel de power unit als de auto. Red Bull sluit samenwerking met Audi of Porsche niet uit

Helmut Marko blikt in gesprek met Auto Motor und Sport vooruit op de toekomst van Red Bull en haar motoren in de Formule 1. Vanaf 2022 heeft Red Bull de IP-rechten van Honda in haar bezit.

“We zien onszelf als een nieuwe fabrikant. De motoren die we tot 2026 gebruiken, zijn niet door ons ontwikkeld. We hebben de IP-rechten, maar het is een ingewikkeld verhaal. We mogen de motoren gebruiken, maar zijn niet vrij om deze verder te ontwikkelen.”

Het ontwikkelen van een eigen motor voor 2026 is wel mogelijk. Dat jaar moet de volgende generatie van F1-motoren geïntroduceerd worden. Red Bull wil dan ook haar eigen krachtbron ontwikkelen, iets waarvoor het zo’n 300 mensen in dienst zal nemen – waaronder diverse topmensen die van Mercedes zijn overgenomen.

“We zijn in een positie om alles zelfstandig te doen. Als zich een partnership aandient dat onze kracht en kwaliteit nog meer verhoogt, dan staan we daar voor open”, antwoordt Marko als hem wordt gevraagd of een samenwerking met Porsche of Audi interessant is.

De huidige samenwerking met Honda zou een mogelijke nieuwe samenwerking volgens Marko niet in de weg zitten: “Nee, zoals ik al zei, zal dit pas vanaf 2026 gelden.” Video: Exclusieve beelden vanaf het nieuwe F1-circuit in Saoedi-Arabië

RacingNews365 ging op bezoek in Saoedi-Arabië, waar over enkele weken wordt geracet op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull zet deur open voor samenwerking met Audi of Porsche