Het laatste formule 1 nieuws

'Red Bull zit aan het maximale om met minder downforce te rijden'

‘Red Bull zit aan het maximale om met minder downforce te rijden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes was duidelijk het sterkere team in Turkije en voor Christijan Albers was dat geen verrassing. Bij de Formule 1 -podcast van De Telegraaf legt hij uit waarom Mercedes zoveel sterker was op het Intercity Istanbul Park . Red Bull aan de limiet?

Red Bull Racing heeft opnieuw punten verloren in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs en heeft de laatste paar races ook aantoonbaar een mindere wagen dan Mercedes. Het Duitse team lijkt sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië wat extra’s te hebben gevonden, daar waar Red Bull aan hun limiet lijkt te zitten.

‘’Ik had een beetje het gevoel dat de Red Bull een beetje aan het maximale zit om minder downforce te rijden. Ze hebben al zoveel downforce en kunnen eigenlijk niet minder rijden. Het kan betekenen dat de auto gewoon meer downforce genereert dan de Mercedes. De uitkomst daarvan is dat Red Bull op een kort circuit met veel veranderingen van richting goed uit de verf komt’’, zegt Albers. Mercedes leert de wagen beter kennen

‘’Mercedes is sterker in de medium- en hogesnelheidsbochten qua downforce. Als je kijkt in Turkije, dan zag je maar één plek waar de Mercedes veel sneller was dan de andere wagens, dat was in sector twee. Dat heeft misschien iets te maken met het vermogen, maar niet zoveel.’’

Volgens Albers was het ook geen verrassing dat Mercedes zo snel was in Turkije. ‘’Mercedes is altijd sterker geweest in medium- en hogesnelheidsbochten dan de Red Bull. Mercedes heeft nu meer de tijd gehad om de afstelling te vinden waar de wagen sneller van wordt. Het was uiteindelijk de wagen die het meest last had van die nieuwe regels’’, besluit de voormalig Formule 1-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Red Bull zit aan het maximale om met minder downforce te rijden’