Het laatste formule 1 nieuws

Red Bull zorgde bij Mercedes voor grote verrassing: 'Verbazingwekkend'

Red Bull zorgde bij Mercedes voor grote verrassing: ‘Verbazingwekkend’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton slaagde tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten erin om Max Verstappen bij de start direct in te halen, waardoor Red Bull Racing besloot om de Nederlander snel naar binnen te halen. Volgens Jan Lammers was deze beslissing de redding van de Oostenrijkers, zo stelt hij in de Formule 1 Podcast van de NOS.

De voormalig coureur stelt dat Red Bull met een duidelijke beslissing de overwinning naar zich toe trok. “In zijn eerste pitstop. Red Bull had heel duidelijk gekozen voor strategie. Als zij de koppositie hadden gehouden aan het begin van de race, dan was het waarschijnlijk anders gegaan. Maar Red Bull stopte door de situatie vroeg en dat verraste Mercedes”, aldus Lammers.

Lammers vindt de beslissing dan ook onbegrijpelijk, al legde Toto Wolff na afloop uit dat het besluit te rechtvaardigen was. “Als zij de ronde erna meegaan, dan blijft de schade beperkt. Ik vond het verbazingwekkend dat ze nog zolang doorreden, want daar hebben ze veel schade opgelopen.” Verstappen was te snel voor Hamilton

Aan het einde van de race leek het erop dat Hamilton nog met de overwinning ervandoor zou gaan. De Brit reed met versere banden razendsnel op zijn concurrent af, maar uiteindelijk bleek het een onhaalbare zaak te zijn om Verstappen voor de tweede keer in de race te verschalken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bull zorgde bij Mercedes voor grote verrassing: ‘Verbazingwekkend’