Het laatste formule 1 nieuws

"Red Bull zou met Honda-motor naar Volkwagen kunnen stappen"

“Red Bull zou met Honda-motor naar Volkwagen kunnen stappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Overname Honda-motor Volgens Armand Broekmans – voormalig F1-monteur bij Sauber – is het overnemen van de Honda-krachtbron de enige optie voor Red Bull Racing . Het zou hem dan ook niet verbazen als Red Bull een samenwerking aangaat met één van de automerken van de Volkswagen Groep, zo vertelt hij in gesprek met GPFans .

Red Bull Racing heeft, dankzij het aanstaande vertrek van Honda, vanaf 2022 een nieuwe motorleverancier nodig. De Oostenrijkse renstal lijkt echter niet van plan te zijn om weer een klantenteam van Renault of Ferrari te worden, maar wil dit keer het heft in eigen hand nemen. Het team is namelijk van plan om de intellectuele eigendommen van Honda over te kopen, zodat ze de motoren vervolgens zelf kunnen bouwen en onderhouden. Zodoende zou het team de huidige krachtbron kunnen behouden, zonder dat Honda daar zelf nog bij betrokken hoeft te zijn. De grote vraag is echter of dit plan daadwerkelijk kans van slagen heeft, aangezien er dan eerst een akkoord moet worden bereikt over de motorstop.

Artikel gaat verder onder video Max Verstappen viert zijn eerste overwinning met de Honda-krachtbron in 2019 “Je kunt natuurlijk de intellectuele eigendommen overnemen en dan kun je daarnaast ook de faciliteiten huren om verder te gaan. Het verschil is alleen dat het kostenplaatje dan niet meer bij Honda ligt, maar bij Red Bull,” legt Broekmans tegenover GPFans uit. Broekmans was tussen 2000 en 2005 werkzaam als monteur bij het team van Sauber en werkt inmiddels als zelfstandige binnen verschillende motorsportklassen. “Je zou natuurlijk ook met het intellectuele eigendom naar een merk uit de Volkswagen Group kunnen stappen en het daar aanbieden van: ‘Kijk jongens we hebben een basis, kunnen jullie ons helpen om hierop verder te bouwen?'”

“Het zou me dus niets verbazen als er [door Red Bull] iets uit de hoge hoed getoverd wordt, in de vorm van een nieuwe fabrikant of iets dergelijks,” voegt hij eraan toe. Volgens Broekmans is de kans klein dat Honda een dergelijke samenwerking tegen zou houden, omdat de Formule 1 wel vaker rare deals heeft. “Red Bull heeft samen met Aston Martin de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Red Bull zou met Honda-motor naar Volkwagen kunnen stappen”