Het laatste formule 1 nieuws

Red Bulls Verstappen-droom spatte uiteen in GP Emilia-Romagna

Red Bulls Verstappen-droom spatte uiteen in GP Emilia-Romagna

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toen Max Verstappen debuteerde in de Formule 1, en zeker toen hij promoveerde naar Red Bull in 2016, was het niet de vraag óf hij de jongste wereldkampioen ooit zou worden, maar binnen welk tijdsbestek. Met zijn debuut op 17-jarige leeftijd had hij het voordeel van tijd ruim aan zijn kant, maar vijf jaar later staat de teller nog altijd op nul.

Overigens heeft Max Verstappen zelf altijd geroepen dat dat hele specifieke record, dat nu in handen is en blijft van Sebastian Vettel, hem niet interesseert. Als hij na zijn carrière terug kan kijken op mooie successen en een x-aantal wereldtitels, dan zou hij al tevreden zijn. Het doel om in de persoon van Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit af te leveren, was vooral een doel van Red Bull.

Met name Helmut Marko bleef dat als een mantra herhalen. Hij stond aan de wieg van het succes van Vettel in 2010, maar hij wilde het record maar wat graag scherper stellen. Nooit echter kwam Max Verstappen dicht bij de kroon, ook dit jaar niet. Mercedes is de dominante factor op de Formule 1-grid en Lewis Hamilton is hard op weg naar zijn zevende wereldtitel, wat een evenaring zou zijn van een ander ultiem record dat nu nog in handen is van Michael Schumacher.

Hamilton is zelfs zo hard op weg dat Max Verstappen mathematisch met nog vier Grands Prix te gaan geen kans meer maakt op de wereldtitel. Er moeten nog vier races gereden worden, waarin maximaal 104 punten te verdienen zijn (met raceoverwinningen en snelste raceronden). De achterstand van Verstappen bedraagt na zijn uitvallen op Imola echter al 120 punten.

Volgend jaar krijgt Red Bull een nieuwe kans om Mercedes het vuur en de schenen te leggen en Max Verstappen zal er niet minder blij om zijn als hij volgend jaar wel de titel pakt. Voor het doel van Marko en Red Bull is het dan echter al te laat. Verstappen is dan hoe dan ook ouder dan de 23 jaar en 134 dagen waar het record nu op staat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bulls Verstappen-droom spatte uiteen in GP Emilia-Romagna