Het laatste formule 1 nieuws

Red Bulls volgende kunstgreep om Tsunoda op de rails te krijgen

Red Bulls volgende kunstgreep om Tsunoda op de rails te krijgen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Men is er binnen de Red Bull -familie maar druk mee: het op tempo krijgen en daarna op de rails houden van Yuki Tsunoda . De Japanner debuteerde sensationeel in Bahrein, maar daarmee had hij direct zijn beste race van het seizoen reeds gereden. Daarna viel hij vooral op door veel fouten, crashes en wisselvallige pace.

Red Bull en Alpha Tauri deden al het nodig om Tsunoda tot presteren te krijgen. Hij moest verhuizen naar Faenza, daar waar AlphaTauri gevestigd is, zodat hij zich onder het toezicht van het team daar kon ontwikkelen. Het team installeerde later in het seizoen een simulator bij de Japanner thuis en nu opnieuw grijpt Red Bull naar een volgende tool om de rauwe randjes eraf te krijgen bij de Japanner.

Red Bull schuift Alexander Albon naar voren om Tsunoda als zijn mentor bij te staan. Het gaat daarbij niet om een rol als rijdercoach, maar meer om het delen van ervaringen en tips. Tsunoda immers werd erg snel naar de Formule 1 geholpen, terwijl Albon daarover kan meepraten na zijn bliksemsnelle transfer naar Red Bull na enkel een half seizoen bij Toro Rosso (toen nog). Bij beide moves komt en kwam de nodige druk kijken.

Albon luistert en kijkt naar verluidt al enkele GP-weekenden mee naar de verrichtingen van Tsunoda. Van die rol zal hij aan het einde van het seizoen uiteraard weer afscheid nemen als hij de overstap maakt naar Williams , daar waar hij volgend jaar aan de zijde van Nicholas Latifi als racecoureur aan de slag gaat. Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Red Bulls volgende kunstgreep om Tsunoda op de rails te krijgen