Het laatste formule 1 nieuws

Regen en onweer teisteren kwalificatie GP Oostenrijk

Regen en onweer teisteren kwalificatie GP Oostenrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het weer gaat dit Formule 1 -weekend werkelijk alle kanten op en stelt de vaardigheden van de coureurs op de proef. Door de omstandigheden is het echt een weekend voor de alleskunner. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het nog hoog zomer met maxima van ruim 30 graden. Door de felle zon kan het asfalt wel 50 graden worden.

Zaterdag is het weer helemaal anders. Het regent de hele dag en vooral in de ochtend kan het met bakken uit de lucht komen. Daarbij is ook onweer mogelijk, waardoor misschien vertraging in het zaterdagmiddagprogramma ontstaat. Ook in de middag tijdens de laatste training en de kwalificatie kan het nog urenlang regenen. Er valt naar verwachting in totaal 30 mm en de baan zal er dan ook kletsnat bijliggen.

Zondag kunnen de regenbanden weer opgeborgen worden. Als er op zaterdag inderdaad op regenbanden is gekwalificeerd, dan zijn de coureurs op zondag vrij in hun bandenkeuze. Vol strategische mogelijkheden dus. Tijdens de race blijft het waarschijnlijk droog en zijn er flink zonnige perioden, een groot verschil met zaterdag. De temperatuur is met circa 21 graden een stuk koeler dan tijdens de trainingen op vrijdag.

Bekijk de weersverwachting hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Regen en onweer teisteren kwalificatie GP Oostenrijk