Het laatste formule 1 nieuws

Regen zorgt voor ene na andere glijpartij in laatste training GP Turkije

Regen zorgt voor ene na andere glijpartij in laatste training GP Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Veel glijpartijen in de derde training voor de GP van Turkije De derde training voor de Grand Prix van Turkije is zaterdag volledig in het water gevallen. Door de regen in Istanbul was het voor de Formule 1-coureurs amper mogelijk een goed rondje neer te zetten. De ene na de andere glijpartij kon worden bijgeschreven. Max Verstappen was, net als vrijdag in de eerste twee trainingen, wel de snelste met 1.48,485.

Het circuit in Istanbul, waar de Formule 1 voor het eerst sinds 2011 is neergestreken, was vrijdag zonder regen al een ijsbaan. De twee weken oude asfaltlaag was spekglad. Alle rijders klaagden erover.

Zaterdag waren de omstandigheden nog een stuk slechter door de regen. Niemand hield zijn wagen op de baan. “Het wordt een beetje tricky”, meldde Max Verstappen, die na twintig minuten de Red Bull in de pitbox parkeerde.

⚠️ Intermediate tyres required � Sliding into a damp and drizzly FP3 at the #TurkishGP �� #ChargeOn �

Red Bull en ook de dit jaar tegenvallende Ferrari’s leken zich in Istanbul beter aan te passen aan de omstandigheden dan Mercedes. “Een drama”, stelde Lewis Hamilton vrijdag al vast. Zaterdag was de Brit, die zondag zijn zevende wereldtitel kan veiligstellen, heel even op de baan. Een tijd zette de Mercedes-kopman niet neer.

Pas in de laatste tien minuten kwamen er nog wat coureurs terug op het circuit. Ook Hamilton probeerde het in de slotfase nog even. Hij kreeg door de regen zijn banden niet op temperatuur en was er snel klaar mee.

Om 13.00 uur begint de kwalificatie in Turkije. De vraag is of het dan nog steeds regent.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Regen zorgt voor ene na andere glijpartij in laatste training GP Turkije