Het laatste formule 1 nieuws

Regering Mongolië wil maatregelen na 'racistische' uitspraken Verstappen

Regering Mongolië wil maatregelen na ‘racistische’ uitspraken Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De uitspraken van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Portugal vorige week krijgen nog een bizar staartje. De regering van Mongolië verwacht dat autosportfederatie FIA maatregelen neemt vanwege de ‘racistische uitspraken’ van de Red Bull-coureur.

Verstappen vloog vorige week tijdens de tweede vrije training voor de Portugese Grand Prix samen met Lance Stroll van de baan na een aanvaring met de Racing Point-coureur. De Canadees kreeg vervolgens over de boordradio de volle laag van Verstappen, die zijn frustraties niet onder stoelen of banken stak: “Is deze gozer blind? Wat the f*ck is er mis met hem?” foeterde Verstappen over de boordradio. “Jezus Christus, wat een achterlijke. Ik heb schade. Wat een mongool.”

De uitspraken van Verstappen werden deels gecensureerd uitgezonden door de Formule 1, maar zijn ook ongecensureerd te beluisteren via F1 TV, de eigen streamingdienst van de Formule 1. Het zorgde ervoor dat de uitspraken al snel werden opgepikt en vooral van de buitenlandse pers wat kritische vragen opleverde. ‘Wilde niemand beledigen’

Vrijdag werd Verstappen tijdens de persconferentie in Imola opnieuw gevraagd naar het incident, waarna de Limburger toegaf dat zijn gekozen taalgebruik ‘niet juist’ was. De Nederlander liet echter ook weten dat hij niemand wilde beledigen en dat er verder geen al te groot issue van gemaakt moet worden.

Zie ook Verstappen komt terug op uitspraken: ‘Wilde niemand beledigen’

Dat laatste lijkt Verstappen te kunnen vergeten, nu zijn uitspraken ook buiten de Formule 1 voor flink wat ophef hebben gezorgd. Zo schreef de Mongol Identity – een Schotse organisatie die zich inzet voor de Mongoolse nationaliteit – al een open brief waarin excuses worden geëist van de Nederlander. Regering Mongolië eist maatregelen

Ook de regering van Mongolië heeft zich inmiddels gemengd in de discussie. Lundeg Purevsuren heeft namelijk een brief geschreven aan Red Bull CEO Dietrich Mateschitz en Aston Martin CEO Tobias Moers waarin hij zijn teleurstelling uit over de uitspraken van Verstappen. Purevsuren is als ambassadeur van Mongolië actief in de Verenigde Naties en de Wereldhandelsorganisatie en verwacht dat autosportfederatie FIA actie onderneemt.

“Ik betreur het gebruik van racistisch en onethisch taalgebruik in het openbaar door Red Bull-coureur […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Regering Mongolië wil maatregelen na ‘racistische’ uitspraken Verstappen