Het laatste formule 1 nieuws

Regiorijder brengt toch kinderen naar school op vrijdag voor Formule 1

Regiorijder brengt toch kinderen naar school op vrijdag voor Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

RegioRijder brengt toch leerlingen naar school op de vrijdag voor de Formule 1. Eerst besloot de vervoerder dit niet te doen in verband met verwachte drukte op de weg. Na ophef en in overleg met betrokken gemeenten als Haarlem en Zandvoort is besloten beperkt te rijden in het hele Formule 1-weekend.

Voor het ouderenvervoer geldt het hele weekend een ‘negatief reisadvies’, maar zij kunnen een rit aanvragen indien nodig. Voor de kinderen op vrijdag wordt ouders nu aangeraden ‘zelf een inschatting te maken’ of het verstandig is om met Regiorijder mee naar school te gaan.

“RegioRijder verwacht namelijk extra drukte op de weg vanwege het evenement, waardoor ze het normale tijdschema niet kunnen rijden. Voor het leerlingenvervoer geeft RegioRijder het advies om goed te kijken of een kind een rit met een onvoorspelbaar karakter aan kan”, aldus de organisatie. Heftig

Leerlingenvervoer op vrijdag 3 september is lastig omdat Zandvoort, Bloemendaal en delen van Haarlem zijn afgesloten vanwege het begin van het Formule 1-weekend op het circuit van Zandvoort. Op de wegen rondom dit gebied wordt veel drukte verwacht. “Er wordt wel gereden van en naar diverse locaties, maar het tijdschema is uiterst onzeker. Vertragingen, files en andere routes kunnen voor kwetsbare kinderen heftig zijn”, waarschuwt Regiorijder.

Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement kan het zijn dat scholen besluiten het vervoer af te melden. De kinderen die met leerlingenvervoer naar school worden gebracht, worden op de vrijdag van het Formule 1 weekend niet door leerplichtambtenaren gecontroleerd. Dit is volgens Regiorijder met de gemeenten in Midden- en Zuid-Kennemerland afgesproken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Regiorijder brengt toch kinderen naar school op vrijdag voor Formule 1