Het laatste formule 1 nieuws

Reichling wil naar Glory, de Formule-1 van het kickbocksen

Reichling wil naar Glory, de Formule-1 van het kickbocksen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Perry Reichling en Max Weekers Perry Reichling uit Sittard maakt zich op voor de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière. Hij moet zaterdag winnen van zijn tegenstander om een kans te maken op een uitnodiging van kickboksorganisatie Glory.

Reichling is inmiddels dertig jaar en ziet dit als de ultieme kans om zijn droom te verwezenlijken. “Ik heb hier 13 jaar voor getraind. Nu wil ik laten zien of ik het waard ben of niet.” Video L1 Zwaargewicht
Reichling heeft zelfs zijn baan ervoor opgezegd om zich volledig te richten op het gevecht tegen Brian Douwes. Mócht hij winnen, is de uitnodiging van Glory nog geen zekerheidje, legt zijn trainer Roger Alken uit. “Dan zijn we wel heel dichtbij, maar je moet afwachten of Glory hem daadwerkelijk gaat uitnodigen. Wat ik wel weet is dat Glory altijd op zoek is naar goede zwaargewichten en die zijn dun gezaaid. Perry onderscheidt zich door een goede, snelle trap en vecht spectaculair.” Reichling won onlangs het kickboksgala van Istanbul door favoriet Karakus te verslaan.

Max Weekers
Trainer Alken heeft behalve Reichling ook kickbokser Max Weekers uit Weert onder zijn hoede. De 24-jarige Weekers komt uit in de klasse tot 85 kilogram en heeft onlangs zijn profstatus behaald. Hij fungeert op dit moment als ideale sparringpartner van Reichling, maar richt zich daarnaast op zijn eigen carrière. “Mijn ultieme doel is om ook voor een wereldwijde organisatie uit te komen, maar ik richt me eerst op mijn profdebuut in november.”

Rico Verhoeven
Het gevecht van Reichling is toevallig op dezelfde avond als het wereldtitelgevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Alleen is dat titelgevecht in de GelreDome in Arnhem en vecht de Sittardenaar zijn partij in Beverwijk. Reichling verwacht dat Verhoeven gaat winnen. “Verhoeven oogt sneller en fitter. Saddik heeft wel een hele sterke stoot, maar denk niet dat hij het gaat halen tegen een hele fitte Rico.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Reichling wil naar Glory, de Formule-1 van het kickbocksen