Het laatste formule 1 nieuws

Renault: 'Alonso heeft geen voordeel gehaald uit de Young Driver Test'

Renault: ‘Alonso heeft geen voordeel gehaald uit de Young Driver Test’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een beslissing dat kon rekenen op veel kritiek. Fernando Alonso die deel mocht nemen aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Een tweevoudig wereldkampioen hoort namelijk niet mee te doen aan een test die bedoeld is voor jonge coureurs, vonden velen. Volgens Marcin Budkowski, topman bij Renault, heeft Alonso helemaal geen voordeel gehaald uit de test.

“ Ik denk dat je het meer moet zien als het verminderen van zijn nadeel, hij heeft niet in de Formule 1 gereden de afgelopen twee jaar” , legt Budkowski uit aan Motorsport.com . De vraag werd uiteindelijk of coureurs zoals Carlos Sainz en Daniel Ricciardo ook die Young Driver Test mochten doen voor hun nieuwe teams, om aan alle systemen te wennen. Wennen aan de systemen

“ Ik begrijp dat het voor Carlos of Daniel lastig is om gewend te raken aan een nieuw team. Er is veel om te leren, verschillende manieren van werken, nieuwe engineers. Maar in het geval van Fernando, gaat het erom dat hij de afgelopen twee jaar niet gereden heeft ”, verklaart Budkowski. Daarom is het volgens hem niet raar om hem wat tijd op de baan te geven.

“ Dat is wat we proberen. Ook natuurlijk met de 2018 auto om ervoor te zorgen dat hij terug in het ritme komt, om hem terug te krijgen op het fysieke niveau zoals zijn nek. Dat heeft hij wel nodig ”, sluit Budkowski af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Renault: ‘Alonso heeft geen voordeel gehaald uit de Young Driver Test’