Het laatste formule 1 nieuws

Renault: "Alonso is veranderd tijdens F1-pauze"

Renault: “Alonso is veranderd tijdens F1-pauze”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Renault is ervan overtuigd dat het met Fernando Alonso niet iemand binnenhaalt die voor problemen zal zorgen, ondanks het soms turbulente verleden van de Spanjaard bij andere Formule 1-teams.

Renault kondigde woensdag aan dat het Alonso voor de Formule 1-seizoenen 2021 en 2022 heeft aangetrokken, zodat de tweevoudige wereldkampioen na twee jaar afwezigheid zijn comeback zal maken en voor de derde keer bij het team van Enstone zal rijden.

Alonso heeft de reputatie niet de makkelijkste rijder te zijn om mee te werken, en iemand die er binnen een team niet voor terugdeinst om politieke spelletjes te spelen om zijn zin te krijgen. Dat ondervond Stoffel Vandoorne ook nog als laatste teamgenoot van Alonso bij McLaren, en het werd zelfs een thema bij het Toyota WEC-team waarmee de Spanjaard twee keer de 24 uur van Le Mans won.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul denkt dat we echter een nieuwe Alonso te zien gaan krijgen na diens Formule 1-pauze. “Ik denk dat de jaren uit de Formule 1 hem de kans hebben gegeven om te resetten en na te denken over hoe bevoorrecht we zijn om in de Formule 1 te kunnen werken”, vertelde Abiteboul in een exclusief gesprek met Motorsport.com . “Daardoor komt hij wellicht met een frisse kop terug. Laten we niet vergeten hoe erg de competitie kan inhakken op mensen. Hoe hard je ook werkt, je kan niet altijd winnen. Dat doet deze sport je aan en dat verbaast me niet, maar dat is ook waarom Fernando zo geïnteresseerd was in dit nieuwe tijdperk van de sport. En de kans om een nieuwe Alonso in de Formule 1 te laten zien.”

Abiteboul zegt dat de instelling en motivatie van Alonso de doorslag hebben gegeven om voor de bijna 40-jarige racer te gaan. “Boven alles was het zijn mindset en motivatie. Het talent is er, net zoals het er is bij een Vettel of een Bottas, maar zijn mix van mindset en motivatie was belangrijk.” Lees ook:

“Aantrekken Alonso geen schoffering Renault Sport Academy” Vettel in de F1 – Waar kan hij naartoe met Alonso bij Renault?

Een man kon al die jaren prima […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Renault: “Alonso is veranderd tijdens F1-pauze”