Het laatste formule 1 nieuws

Renault dient protest in tegen ‘Mercedes-kopie’ Racing Point

Renault dient protest in tegen ‘Mercedes-kopie’ Racing Point

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Renault heeft na afloop van de Grand Prix van Stiermarken een officieel protest ingediend tegen de bolides van Racing Point. De Franse renstal zet haar vraagtekens bij de legaliteit van de roze bolides.

Al sinds de wintertests in Barcelona houdt het ontwerp van de RP20 de gemoederen bezig in de Formule 1-paddock. De auto werd al snel ‘de roze Mercedes’ genoemd, aangezien de auto bijzonder veel lijkt op de Mercedes van afgelopen jaar. Aangezien een constructeur in principe zelf haar eigen auto moet ontwerpen leidde de kopieeractie van Racing Point al snel tot kritische reacties van een aantal concurrerende teams. Zondagavond heeft het team van Renault officieel protest aangetekend tegen de RP20.

Het team van Renault is van mening dat Racing Point met de RP20 de regels van het sportief reglement overtreedt aangezien het team volgens Renault niet geheel zelfstandig de auto heeft ontworpen. Een dergelijk protest werd eigenlijk al verwacht na afloop van de eerste race vorige week, maar bleef toen uit. Vanavond is het team na afloop van de tweede race in Oostenrijk alsnog naar de FIA gestapt.

Racing Point hield zondag een zesde en een zevende plaats over aan de Grand Prix van Stiermarken. Daniel Ricciardo kwam namens Renault als achtste aan de finish.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Renault dient protest in tegen ‘Mercedes-kopie’ Racing Point