Het laatste formule 1 nieuws

Renault lijkt niet mee te willen gaan werken aan bevriezing motorreglement

Renault lijkt niet mee te willen gaan werken aan bevriezing motorreglement

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Renault is het inmiddels te laat om een bevriezing van het motorreglement toe te passen vanaf 2022. Dit nieuws komt nadat er steeds meer ondersteuning voor het plan van Red Bull Racing kwam.

De bevriezing van het motorreglement is een plan bedacht door Red Bull om het team uit de brand te helpen met het oog op de problemen met het vinden van een motorleverancier. Honda kondigde namelijk aan dat het zal stoppen in de Formule 1 na 2021. De overige motorleveranciers zijn om verschillende redenen geen opties voor Red Bull, waardoor het Oostenrijkse team graag de huidige Honda-motor verder zou willen ontwikkelen.

Ferrari was eerst niet overtuigd van het plan, maar lijkt nu toch om te zijn mits er vanaf 2025 een nieuwe motorformule wordt ingevoerd. Maar voor Renault lijkt de situatie niet zo makkelijk. Het team is namelijk bezig met het ontwikkelen van een volledig nieuwe motor voor 2022. “Nu is het te laat”

Renault-topman Marcin Budkowski zegt dat zijn team niet tegen een bevriezing is, zolang het maar op het juiste moment is. “De regelgeving zoals die nu is vastgesteld, totdat die wordt gewijzigd, is met een zeer beperkte ontwikkeling vanaf 2023. Het lijkt bijna op een bevriezing, want vanaf 2023 is er geen ontwikkeling meer toegestaan op ICE en ERS. En er komt nieuwe regelgeving in 2026”, zegt hij tegen Motorsport.com .

“Ik denk dat er veel gepraat wordt over het anticiperen van deze regelgeving met een jaar, wat volgens mij voor de Formule 1 zinvol kan zijn als we de juiste regelgeving vinden. En dan zou ik zeggen dat je op een gegeven moment in 2022 moet bevriezen. Nou, als het eind 2022 of midden 22 is, is het allemaal te bespreken. Dus, je weet dat we op één lijn zitten. Het is een positie die we altijd hebben verdedigd. Maar, weet je, we kunnen niet zeggen dat we nu gaan bevriezen vanaf 2021 bijvoorbeeld, het is te laat. Weet je, we zijn bezig geweest met de ontwikkeling en de motorprogramma’s hebben een bepaalde levenscyclus”, aldus Budkowski.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Renault lijkt niet mee te willen gaan werken aan bevriezing motorreglement