Het laatste formule 1 nieuws

"Renault was een fout, maar Ricciardo keert nooit meer terug bij Red Bull"

“Renault was een fout, maar Ricciardo keert nooit meer terug bij Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drie jaar lang was Daniel Ricciardo de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull . Medio 2018 besloot hij Red Bull te verlaten om in 2019 een nieuw avontuur aan te gaan met Renault, om na één volledig seizoen alweer te besluiten per 2021 de overstap naar McLaren te maken. Voormalig Formule 1-coureur en verslaggever Martin Brundle snapt die keuze wel.

“De keuze voor Renault was een foute keuze, iets wat we toen eigenlijk allemaal al aan zagen komen”, zo oppert hij in de podcast In the Fastlane . “Maar ik denk dat hij het echt nodig had om weg te gaan bij Red Bull.”

“Met de kennis van nu had hij misschien beter bij Red Bull kunnen blijven, maar hij zal het gevoel hebben gehad dat de liefde meer uitging naar Verstappen dan naar hem. En vanuit dat standpunt is die keuze ook te begrijpen.”

Of hij nog ooit terug kan keren naar Red Bull? “Dat zie ik niet gebeuren”, klinkt het stellig. Maar volgens Ricciardo is dat ook niet noodzakelijk, omdat hij weleens op de goede plek terecht kan zijn gekomen: “Ik denk dat als hij en McLaren nu allebei geduldig blijven, McLaren hem weer terug kan brengen naar de top van de Formule 1.”

“McLaren heeft sinds kort een nieuwe windtunnel, omdat ze de oude windtunnel, die van Toyota in Keulen, vanwege Covid-19 weinig konden gebruiken. Het zal echter twee tot drie jaar duren voordat ze werkelijk de vruchten kunnen plukken van die nieuwe windtunnel, maar die tijd heeft Ricciardo nog wel.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Renault was een fout, maar Ricciardo keert nooit meer terug bij Red Bull”