Het laatste formule 1 nieuws

Renault wil geen motoren meer leveren aan andere teams: "Het is geen goede deal"

Renault wil geen motoren meer leveren aan andere teams: “Het is geen goede deal”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alpine krijgt voorlopig geen partnerteam dat ook met een Renault -motor gaat rijden. Dat bevestigt Luca de Meo, CEO van Renault. Volgens de topman van het merk achter Alpine is het in de huidige omstandigheden simpelweg niet aantrekkelijk genoeg.

Sinds dit seizoen rijdt Renault onder de naam Alpine in de Formule 1. De motor in de bolide van Alpine is uiteraard nog steeds een motor van Renault, maar momenteel is Alpine het enige team dat met een motor van de Franse fabrikant actief is in de F1. De afgelopen jaren reden er nog verschillende teams met een motor van Renault. Onder meer Red Bull Racing reed een aantal jaar met een Franse krachtbron, voordat het overstapte naar Honda omdat het niet tevreden was over de Renault-motor. Ook McLaren verruilde de motor van Renault onlangs voor een krachtbron van Honda en dat zorgde ervoor dat Alpine nu de enige formatie is die aangedreven wordt door Renault.

Artikel gaat verder onder video Niet aantrekkelijk genoeg

Renault-topman Luca de Meo voorspelt in een videobijeenkomst voor media dat die situatie voorlopig onveranderd blijft. Hij sluit namelijk uit dat er op korte termijn weer een partnerteam van Alpine komt dat ook met een Renault-motor zal gaan rijden. “De huidige omstandigheden en dan vooral – en dit zeg ik heel duidelijk – de economische omstandigheden van technologieoverdracht tussen twee teams zijn eigenlijk niet erg gunstig. Het model waarbij teams betalen om toegang te krijgen tot de technologie van mensen zoals wij die de investeringen moeten doen, zit zakelijk gezien gewoon niet goed in elkaar. Ik heb dat al vaker gezegd en ik wil niet in details treden, maar ik kan je vertellen dat het geen goede deal is”, wordt De Meo geciteerd door Motorsport.com . Gemiste kans

De Meo maakt er dus geen geheim van dat een nieuwe samenwerking met een ander team eigenlijk geen optie is onder het huidige reglement. “Het is zo opgesteld dat kleinere teams die niet de mogelijkheid hebben om een motor te produceren, en dat is de meerderheid, toch mee kunnen doen. Voor ons verandert er economisch gezien niet veel”, aldus […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Renault wil geen motoren meer leveren aan andere teams: “Het is geen goede deal”