Het laatste formule 1 nieuws

Respect voor Red Bull: "Vooral moedig, zeer moedig zelfs"

Respect voor Red Bull: “Vooral moedig, zeer moedig zelfs”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing neemt volgend seizoen de huidige Honda-motor over en wil vanaf 2025 aan de start verschijnen met een geheel eigen motor. Met Red Bull Powertrains heeft het team in de toekomst grote ambities. Zak Brown bekijkt het project met veel interesse.

De ambities van Red Bull worden door andere Formule 1 -teams nauwlettend in de gaten gehouden. Ook de CEO van McLaren volgt het met bovenliggende interesse. “Ik vind hun besluit vooral moedig, zeer moedig zelfs” , vertelt hij aan Motorsport . “Ik denk ook dat ze het project tot een succes kunnen maken. Red Bull is een geweldige race-organisatie en ze hebben bijzonder veel middelen ter beschikking.”

Het werpt direct de vraag op of McLaren in de toekomst eenzelfde project aangaat. Brown denkt van niet. “Doordat Red Bull de bestaande motoren, intellectuele eigendommen en een deel van de infrastructuur kan overnemen van Honda, is dit haalbaar. Als je alles vanaf het nulpunt moet opzetten, ben je veel duurder uit”, aldus Brown, die denkt dat het niet eenvoudig wordt voor Red Bull. “Je krijgt bijzonder veel op je bordje als je zo’n extra organisatie met honderden werknemers wilt optuigen. Dat gezegd hebbende, haalt Red Bull nu wel zeer getalenteerde mensen binnen.”

McLaren presteert in de Grand Prix van Portugal vooralsnog wisselend. Waar Lando Norris een zevende plaats op de startgrid veroverde, kwam Daniel Ricciardo niet verder dan P16.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Respect voor Red Bull: “Vooral moedig, zeer moedig zelfs”