Het laatste formule 1 nieuws

Retro Max ’19: Feest in de Airbus 380 na vliegende start met Honda

Retro Max ’19: Feest in de Airbus 380 na vliegende start met Honda

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog even en de Formule 1-karavaan begint aan een nieuw avontuur als aankomende zondag in Bahrein de lichten uitgaan. FORMULE 1 Magazine blikt terug op de afgelopen 6 seizoensopeners van Max Verstappen met in het vijfde deel die van 2o19. Het is het debuut van Honda als motorleverancier van Red Bull, het team dat jaarlijks tientallen miljoenen euro’s in Max Verstappen investeert. In Melbourne liet hij met zijn eerste podiumplaats van 2019 andermaal zien waarom. “Max kan met dit pakket om de wereldtitel strijden.”

Max Verstappen arriveert na een tussenstop in Tokio voor een sponsorevenement al vroeg in Australië. Om de jetlag te overwinnen, te acclimatiseren en voor een volgend filmoptreden van zijn werkgever. Samen met Pierre Gasly krijgt hij op woensdag surflessen van een Australische legende. Althans, dat is de bedoeling. Verstappen haakt in tegenstelling tot zijn Franse teamgenoot op het laatste moment af. Bang voor een shark attack, een haaienaanval, en hij schaamt zich daar allerminst voor. Het gure weer nodigt evenmin uit om op een plank in het zeewater te springen.

Lees ook: Retro Max ’15: Toen Hamilton, Vettel en Ricciardo kennismaakten met ‘hun kleine broertje’

Zo angstig als hij ’s woensdags aan de Australische kust is, zo onvervaard baant hij zich vier dagen later in de Red Bull RB een weg naar het podium in Albert Park. De derde plaats is een geweldige meevaller na een uiterst moeizame aanloop. De voorbereiding op het openingsbal wordt vrijdagavond volledig verstoord door de vervanging van zijn chassis, noodzakelijk omdat er een scheurtje in de brandstoftank zit. Het zorgt na de derde vrije training, die een lange zoektocht is naar de juiste afstelling, voor grote vertwijfeling in de garage en bij de engineers. Foto: Peter van Egmond “We moesten aan de slag”, vertelt Verstappen, en zoals zo vaak lukt het toch om een goede afstelling te vinden. Hij rondt het voorbereidende werk op gepaste wijze af: met een startplaats achter de Mercedessen en tussen de Ferrari’s als vierde. Naar eigen zeggen is hij er blij mee. Hoewel de kloof met poleman Lewis Hamilton een tiende groter is dan een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Retro Max ’19: Feest in de Airbus 380 na vliegende start met Honda