Het laatste formule 1 nieuws

Retro: Toen Schumacher het goed probeerde te maken met Villeneuve

Retro: Toen Schumacher het goed probeerde te maken met Villeneuve

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De strijd om de wereldtitel Formule 1 1997 eindigde op controversiële wijze toen Michael Schumacher na een dubieuze actie in de grindbak eindigde in een onhandige poging om de Canadees achter zich te houden. Villeneuve had vervolgens vrij baan en reed probleemloos naar het kampioenschap. Drie jaar na zijn clash met Damon Hill in Adelaide kwam Schumacher weer van alle kanten onder vuur te liggen. Minder bekend is wat er later die avond gebeurde – en hoe de Duitser probeerde vrede te sluiten met de nieuwbakken wereldkampioen.

Na het vallen van de vlag barstte in het kamp van Williams het feest los. Bij Ferrari was de sfeer logischerwijs minder uitbundig. De Scuderia was er niet in geslaagd de eerste rijderstitel sinds 1979 binnen te slepen. Bovendien lag een stevige sanctie van FIA-president Max Mosley op de loer. En dan had je nog het overschot aan duizenden petjes met daarop ‘Michael Schumacher, wereldkampioen 1997’, geproduceerd door de iets te overmoedige manager Willi Weber. Feestje bij Renault

Op zondagavond was er een groot feest in de paddock. Renault reed in Jerez de laatste race als fabrieksmotorfabrikant en wilde met een knalfeest de sport verlaten. Veel Ferrari-teamleden verschenen op het feestje, aangezien de sfeer op het tegelijkertijd gaande Marlboro-evenement om te snijden was.

Net als de meeste van zijn collega’s verbleef Villeneuve in het Montecastillo Hotel nabij het circuit. Hij dineerde met zijn entourage, waaronder manager Craig Pollock, vriend en collegacoureur Patrick Lemarie, fysio Erwin Gollner en nog enkelen. Met een aantal taxi’s reisde het gezelschap af naar het Renault-feest. De gehele F1-paddock was welkom, maar de Fransen waren vergeten andere gasten uit te nodigen waardoor er nauwelijks locals aanwezig waren.

Nog voordat het feest goed en wel begonnen was, gingen de lampen alweer aan: einde feest. Villeneuve had wel trek in een avondje doorhalen en sprong weer in de taxi. In eerste instantie werd overwogen om als partycrasher naar het Marlboro-evenement te gaan, maar dat plan veranderde toen hij onderweg Schumacher, Irvine en de rest van de Ferrari-crew tegenkwam. Hun eigen evenement was afgelopen en ze zochten een plek waar een feestje gebouwd kon […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Retro: Toen Schumacher het goed probeerde te maken met Villeneuve