Het laatste formule 1 nieuws

Reversed grid in de Formule 1 van de baan: "We kijken nog wel naar sprintraces op zaterdag"

Reversed grid in de Formule 1 van de baan: “We kijken nog wel naar sprintraces op zaterdag”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 bekijkt de mogelijkheden om de sport interessanter te maken voor de fans. De nieuwe directeur Stefano Domenicali wil de stap naar de F1 makkelijker maken voor nieuwe fabrikanten en de kracht van de coureur moet prevaleren boven het materiaal. Voor de aanstelling van de Italiaan gooide de Formule 1 een proefballonnetje op om de kwalificatie om te zetten naar een sprintrace met reversed grid. Volgens Domenicali is het idee van de reversed grid van de baan, maar behoort een sprintrace nog wel tot de mogelijkheden voor de toekomst. “De reversed grid gaan we niet meer doen, dat kan ik jullie verzekeren”, aldus Domenicali in een online meeting met journalisten. “Het blijft belangrijk om te zoeken naar nieuwe ideeën die de sport attractiever en interessanter maken, maar we moeten niet compleet van de traditionele aanpak van racen afstappen.”

“In het verleden hebben we onze vingers gebrand aan het veelvuldig wijzigen van de opzet van de kwalificatie”, zo valt te lezen op de officiële website van de Formule 1. “Dat moeten we voorkomen. Op dit moment is de Formule 1 vrij stabiel. We bekijken nu de mogelijkheden voor een sprintrace op de zaterdagen.”

“Wellicht kan dat dit jaar al een keer getest worden”, hoopt Domenicali. “Daarover zijn we in gesprek met de teams en ik denk echt dat het een interessant idee is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Reversed grid in de Formule 1 van de baan: “We kijken nog wel naar sprintraces op zaterdag”