Het laatste formule 1 nieuws

Review: F1 2021

Review: F1 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Codemasters komt ieder jaar weer met een nieuwe Formule 1-game, maar dit jaar doet men dat onder de hoede van EA. Ook heeft men weer een nieuwe modus toegevoegd, maar is dat genoeg om weer 70 euro voor een F1-game neer te leggen.

Elk jaar krijgen we een rijtje aan sportgames, zoals FIFA, NBA 2K en de F1-game voor de kiezen. Het zijn van die games die het van minimale veranderingen moeten hebben. Immers gebeurt er over het algemeen ook vrij weinig bij deze sporten. Toch heeft F1 een groot voordeel, want hier gebeurt er geregeld dat de regels aangepast worden, al moeten we daarvoor helaas nog even tot volgend jaar worden, gezien het regelement vanwege COVID-19 werd uitgesteld. Breaking Point

F1 2021 moet het op het eerste gezicht dan ook hebben van zijn gloednieuwe verhaal gedreven modus genaamd ‘Breaking Point’. In deze modus volgen we Aiden Jackson, die zijn weg naar de F1 kan bewerkstelligen. De openingsrace is dan ook de laatste race van het seizoen 2019 en draait natuurlijk om het winnen van het kampioenschap F2. Nadat dit eenmaal gelukt is, mag hij een keuze maken uit vijf verschillende F1-teams, waar hij gaat werken met zijn held Casper Akkerman. Ook Devon Butler (uit F1 2019) komt weer om de hoek zetten en met zijn drieën worden een hoop spannende gevechten, zowel op als naast het circuit uitgevochten.

De modus is in een uurtje of 6 uit te spelen en is qua verhaalvertelling niet echt heel sterk. Het is aan te raden om je PlayStation eerst op Engels in te stellen, want anders krijg je de modus in het Nederlands voorgeschoteld en ziet het eruit als een nagesynchroniseerde B-film.

Het is daarentegen wel even lekker om deze modus gespeeld te hebben, aangezien je in no-time diverse circuits aandoet en je op deze manier ook alle opties kunt fine-tunen. Want net als in voorgaande jaren valt er weer een hele hoop aan te passen. Zoals het niveau van de AI-tegenstanders, maar ook hulpmiddelen zoals remmen, je DRS, starthulp en ga zo nog maar even door. Verfijnen van al goede game

Wat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Review: F1 2021