Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo: "Daar maakte ik me bij Red Bull zorgen over"

Ricciardo: “Daar maakte ik me bij Red Bull zorgen over”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zes races bij McLaren is het duidelijk dat Daniel Ricciardo nog niet helemaal in zijn vel zit in zijn nieuwe bolide. Teamgenoot Lando Norris doet het aanzienlijk beter, maar in gesprek met F1 laat de Australiër duidelijk merken dat hij zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

“Ik heb al eens eerder in dit schuitje gezeten. In F1 of niet. Je hebt altijd hoogte- en dieptepunten. Minimaal eens per jaar ben ik helemaal klaar met de Formule 1. Dat is altijd al zo geweest en dat zal zo blijven. Het mooie is dat ik op maandagochtend na een tegenvallend weekend altijd weer wakker kan worden vol goede moed. Op zondagavond ben ik verdrietig, maar op maandagochtend sta ik met nieuwe motivatie op. Die slechte dagen zorgen voor perspectief.”

Hij had snel door dat het tijd zou kosten om zich aan te passen aan zijn nieuwe speeltje, de MCL35M. “Toen ik er voor de eerste keer in reed, zei ik tegen mezelf: ‘oke dit is weer een andere wagen’. Maar ik liet me daardoor niet uit het veld slaan. Ik zei gewoon tegen mezelf ‘ik zal het uit moeten vogelen, hoe meer ronden ik rijd, hoe beter het zal worden’.”

Het moge duidelijk zijn dat het gebrek aan testmeters Ricciardo momenteel opbreekt. Hij reed voorafgaand aan het seizoen in tegenstelling tot bijvoorbeeld Carlos Sainz en Sergio Perez geen enkele meter in oud McLaren-materiaal en pas tijdens de shakedown maakte hij kennis met zijn nieuwe wagen. De ingekorte testweken en vrije trainingen helpen bovendien ook niet mee.

“Het team kaartte dat aan tijdens het GP-weekend in Monaco. We realiseerden dat het terugbrengen van de test- en trainingstijd ervoor zorgen dat we eigenlijk nu al zes races ver zijn, maar de vorige jaren met deze aantal afgelegde kilometers pas in weekend twee of drie hadden gezeten. Ik dacht dat ze me alleen maar beter wilden laten voelen, maar het is wel een feit.”

“Natuurlijk wil je nu goede resultaten boeken, maar al met al probeer ik me niet druk te maken. We doen dit jaar ook niet mee om de titel, dus we hebben niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo: “Daar maakte ik me bij Red Bull zorgen over”