Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo doet boekje open over Ferrari-gesprekken

Ricciardo doet boekje open over Ferrari-gesprekken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniel Ricciardo kwam in zijn Formule 1-carrière uit voor vijf teams: HRT, Toro Rosso, Red Bull , Renault en nu McLaren . Hij werd herhaaldelijk in verband gebracht met een overstap naar Ferrari en hoewel er zeker over gesproken is met de Scuderia, is het nooit tot een overeenkomst gekomen.

In gesprek met ESPN geeft Ricciardo aan hoe en in welke mate er wel over een dienstverband is gesproken: “De gesprekken zijn nooit zo ver gevorderd dat we bijvoorbeeld al toekwamen aan papierwerk. Er werden wel enkele telefoontjes gepleegd, maar nooit ging het over harde cijfers of contractjaren.”

“We kwamen eigenlijk nooit toe aan stap twee, laat ik het zo noemen. De gespreken bleven hangen op een basisniveau”, vervolgt de Australiër met Italiaanse roots: “Toen er geen Italiaan in de F1 actief was (in de jaren voor Antonio Giovinazzi, red.) werd ik denk ik gezien als degene die het dichtst bij een Italiaan in de buurt kwam. Daarom gaven mensen aan dat ik goed bij Ferrari zou passen.”

Ricciardo kan het desgevraagd niet met die mensen oneens zijn: “Ik denk dat ik goed bij Ferrari had kunnen passen, maar ik staarde me er niet op blind. Al was het natuurlijk wel een mooi verhaal geweest om te vertellen.”

Zijn vader was Siciliaans en daarom was hij Ferrari-fan toen hij opgroeide, maar Ferrari was niet heilig: “Mijn vader was namelijk ook een groot Ayrton Senna-fan, dus het was niet alleen Ferrari wat de klok sloeg. Ik had wel wat Ferrari-spulletjes, maar het was nooit mijn droom om voor dat team te racen. Mijn droom was vooral om Formule 1-coureur te worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo doet boekje open over Ferrari-gesprekken