Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo door het stof na agressieve uitbarsting: "Ik had beter moeten weten"

Ricciardo door het stof na agressieve uitbarsting: “Ik had beter moeten weten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was overduidelijk wat Daniel Ricciardo vond van de manier waarop de Formule 1 de beelden van de crash van Romain Grosjean vorig jaar in Bahrein steeds maar bleef herhalen. Dat de Fransman uit de auto was en relatief ongedeerd, was toen al duidelijk, maar dat had geen vrijbrief mogen zijn om de huiveringwekkende beelden steeds opnieuw te tonen, zo is Ricciardo van mening.

Recent nog gaf Ricciardo bovendien aan dat hij de nadruk op de social media-kanalen van de F1 teveel vond liggen op crashes: “Fucking idiots”, noemde hij de mensen achter de platformen. Die opmerking labelt hij nu als ‘te agressief’ en daarom zegt hij ‘sorry’.

“Ik moet mijn woorden beter uitkiezen”, geeft hij toe ten overstaan van onder andere RacingNews365 . “Laat ik het zo zeggen: als ik de woorden terug zou kunnen nemen, zou ik dat meteen doen. Ik stelde me te fel op en ik had beter moeten weten, ik draai daarvoor al lang genoeg mee in de sport.”

Ondanks zijn spijtbetuiging geeft hij wel aan nog altijd achter zijn mening te staan: “Vorig jaar was een geweldig jaar voor de F1, met zoveel verschillende gezichten op het podium, met spannende races. Ik zou het zeker geen saai seizoen willen noemen. Naar mijn idee had er meer ruimte en aandacht moeten zijn voor daadwerkelijke hoogtepunten van individuele coureurs en de diverse mooie inhaalacties.”

“Voor mijn gevoel konden er mooiere verhalen worden verteld dan enkel die van de crashes”, vervolgt hij. “Dat is mijn mening, maar ik denk dat de Formule 1 beter is dan dit. We zijn de meest getalenteerde coureurs ter wereld en we rijden in geweldige auto’s. Het voornamelijk laten zien van crashes doet daar afbreuk aan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo door het stof na agressieve uitbarsting: “Ik had beter moeten weten”