Het laatste formule 1 nieuws

Ricciardo emotioneel na zege GP Italië: 'Mam en pap al meer dan een jaar niet gezien'

Ricciardo emotioneel na zege GP Italië: ‘Mam en pap al meer dan een jaar niet gezien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een moeizame start van het Formule 1 -seizoen heeft Daniel Ricciardo eindelijk zijn stempel gedrukt op McLaren door de Grand Prix van Italië te winnen. De Australiër maakte deel uit van McLaren ’s eerste een-tweetje sinds de Canadese Grand Prix van 2010. Ricciardo zorgt voor grote verrassing

Ricciardo stapte via Renault over van Red Bull Racing naar McLaren. Na een aantal goede resultaten voor Renault had Ricciardo moeite om zijn draai te vinden bij het Britse team. Lando Norris scoorde in de eerste helft van het seizoen podiumplaatsen, terwijl Ricciardo in sommige races zelfs moeite had om punten te scoren. In een gesprek met Sky Sports blikt Ricciardo terug op deze tegenslag.

“Sommige hobbels op de weg maken de overwinning zoeter. Ik ben gewoon dankbaar dat ik nog steeds een chip op mijn schouder heb. Het was bij momenten het meest uitdagende jaar voor mij. Ik ga het niet uit de weg. Het laat me begrijpen wie ik ben, maar er zijn zeker dieptepunten geweest en daarbovenop heb ik mama en papa meer dan een jaar niet gezien”, zei Ricciardo.

“Ik ben een aanhankelijk persoon en ik hou van een knuffel van mama en papa. Ik was tegen mezelf aan het praten en was ervan overtuigd dat niets me dat ging afnemen. Niemand zou dit hebben voorspeld. Het is makkelijk om je zelfvertrouwen te verliezen en de weg kwijt te raken. Wetende diep in jezelf dat het kan gebeuren.”

Het is de eerste keer dat McLaren een race heeft gewonnen sinds het seizoen 2012 toen Jenson Button en Lewis Hamilton voor het team reden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Ricciardo emotioneel na zege GP Italië: ‘Mam en pap al meer dan een jaar niet gezien’